Kako među nama lovcima ima problematičnih kolega tako ih ima i među službenicima policije. Ne treba trpat sve u isti koš! Svaki od nas ima loš dan i nije uvijek spreman na šalu i zafrkanciju pa je tako i među policajcima! Posao koji policija obavlja je stvarno težak i nimalo ugodan a potplaćen, barem po mojim mjerilima, debelo!
Opet ču napomenit da sam govorio hipotetski, i naravno da svi nisu isti.
Ja imam puno prijatelja i rodbine koji rade u MUP-u, pa sam upoznat i sa njihovim problemima.
Svaki posao treba odradit profesionalno bez obzira na situaciju u kojoj se nalaziš. To nebi trebalo bit nikakvo opravdanje za nerazumno ponašanje.
Policija nema samo represivnu ulogu, ona treba djelovat i edukativno i preventivno, znači da nemora uvijek da se slomi šiba na građanskoj grbači. Ako netko i napravi sitan prekršaj nemora odmah biti rigorozno kažnjen, da se oduzima oružje i da se pišu prijave. Sa upozorenjem ili opomenom se nekad može postići bolji rezultat.
Ali sad dolazimo do drugog problema, a to je politika odnosa prema naoružanim građanima.
-Zašto smo uvijek pod nekakvim povečalom, pa ja uredno plačam porez, plačam obaveze i članarine, kulturno se ponašam u lovu i na strelištu i jedini moj grijeh je što posjedujem oružje i koristim se njime, i zato me netko čudno gleda.
-Zašto imam osječaj da se uvijek nekome moramo opravdavati radi toga?
-Zašto netko jedva čeka da napiše nekakvu temu o zlouptrebi oružja i prozove usput lovce i ostale legalne korisnike
-Zašto se uvijek izvuku oni koji naprave nekakvo sranje, a onaj ko je u pravu mora izgubit i vremena i živaca samo da to dokaže
Jel to do banane, ili nečeg trečeg,....