Moj je deda na svom karabinu od zastave imao slicni sustav optike, optika Wetzlar sa donjom sinom. (Wetzlar je u svoje doba suradjivao sa Zeisom)
Inace, meni je ta donja sina vrlo simpaticna, jer olaksava montiranje optike u vertikalu bez greske, i omogucava uzduzno prilagodjavanje razmaka nosaca vec prema dizajnu puske, sto pak smanjuje eventualnu potrebu za improvizacijama.
Sve u svemu ako je optika tehnicki ispravna, nije padala i slicno, i mehanika (tureti) rade, nema razloga da je ne stavis na karabin.
Prema slici - cini mi se da je schul tip montaze.
Znaci, samo ti puskar mora staviti schulove baze na pusku.
Ja bih preporucio da napravis malo bolju sliku, zatim sa sublerom da uzmes mjere. (poprecni razmak donjih kuka, kao i razmak od prednjih do zadnjih nosaca, prije nego zovnes najblizeg puskara, pa da mu znas reci tehnicke detalje.
I onda prije kupnje da se dogovoris sa puskarom koji bi to sve montirao i uskladio. Koja bi bila njegova cijena.
Ukratko, schulova montaza - i nemas improvizacije kod klasicnih karabina. Ovo je klasika.
Improvizacija ce biti potrebna ako je puska modernijeg tipa pa ima ugradjenu piccatiny sinu, ili dove tail (lastin rep). Ali kod dobrog puskara sve je izvedivo. Medjutim za takvu kombinaciju mozda nije isplativo. Morat ces vidjeti sa puskarom.
Obzirom da nisi naveo za koju pusku to planiras, ja bih ovo za nesto klasicno, poput karabina kranj, zastava, voere.