Jel ti to nas zajebavaš ili kaj? Ljudi ti oće pomoć, barem reci hvala, makar mi niste pomogli. Ja sam ti lijepo napisao prednosti drugog fokalnog plana, a ante i gogo su ti napisali prednost prvog fokalnog plana. Mislim kaj ti tu više nije jasno??? Samo se trebaš odlučiti koje od tih prednosti su ti bitnije i vrlo lako se odlučiš koju ćeš optiku kupit.
sky,objasni kome ovo govoriš.
ako to ide meni,ja već dugo imam Hakko superb 2,5-10x50 na 300wm i radi odlično već dosta stotina komada...
i sa svojim skromnim iskustvom samo hoću pomoći jer su neki tvrdili da im je bolje kada se sa uvećanjem slike podebljava končanica(majesty), pa će teško naći točkicu u koju se cilja npr. na 100m kada ti na toj udaljenosti debljina končanice pekrije min.20cm
to je razlog zbog kojeg sam uzeo superb sa fiksnom končanicom.
već sam nekoliko puta pitao zašto im je majesty bolji s tim "podebljanjem" končanice ali nisam dobio odgovor jer je jednostavno to nekima BOLJE.
Vlado., ja ti nemogu odgovoriti jer na mom superb je crvena točkica ista na svakom uvećanju a povećava se samo sa dodanjem više ampera na prekidaču koji ima 7 položaja ili klikova.meni je najbolja samo na 1.