Vjerovatno postoji razlog zašto je KAHLES broj 1 izbor u mnogim vojskama i policijama svijeta.
Pitaj se zašto Swarovski nije ni u jednoj.
Kolega Kaligula, mozda zato sto vojska i policija kupuju na masu i zato dobiju nizu cijenu/ponudu u javnom natjecaju od tvrtke Kahles?
ja nemam pojma o kakvoj vojsci pricate???
kao prvo bar ova kod nas je ukinuta, druga ova sta je ostala nema teorije da išta novo naruči!
neka policija jebiga to je u cjeloj zemlji maxi 100optika!
a kako se vidi vecina ili sanjiva ili ukida vojsku!
a policija nema za nove svecane kravate a kamoli za optike!
a da ima ima ju neki specijalci! i koliko je tu snajperista???
i sve zbroji! i opet imaju manje optika od LOVACA neprofesjonalaca
Hrvatska vojska je nedavno kupila nove snajperske sisteme.
Pogodi koje optioke koriste ?
Noizozemska vojska je na testiranje uzela 6 K-312 i 6 S&B PM-2 Odmah su se izjasnili da planiraju kupiti 50:50 ali žele prvo istestirati,i onda donijeti odlulu.
Nakon par mjeseci,kad su vratili testne optke natrag,naručili su kompletnu količinu K-312 a ne 50% kao što su planirali.
Turska vojska ( 1.000.000 aktivnog sastava) je odabrala K-312 i K-418TT za svoju (malu) vojsku,i nije im bilo problem pričekati jer je rok isporuke za tako veliki broj optika dosta dugačak.
Osim K-312 kupili su i veliku količinu ZF-95 TT na osnovu svojih 20 godina iskustava sa tim modelom.
Navy Seals timovi koji su možda malo stručniji od nekih "poznavaoca" optika na ovom Forumu su naručili upravo K-312 i K-624TT za svoje snajperiste.
A za njih se ne može reči da nemaju love za S&B PM-2 jel da ?
Marinski snajperisti su također kupili poveću količinu K serije.
Vjerovatno je i njih manje nago naših lovaca.
Kineska vojska ( koja je vjerovatno mala i manja od Zoranove lovačke ekipe) je tijekom dvije godine intenzivno testirala desetak modela optika od 7 svjetskih proizvođača.
Pogodi u koju tvrtku su na kraju došli i rekli "to je to " "mi to želimo kupiti".
Ima li i jedna zemlja na svijetu koja proizvodi jeftinije od Kine ?
Pa zašto bi Kinezi željeli KAHLES a ako cijena definitivno nije razlog ?
Austrijska vojska ima S%B i KAHLES-a na svojim snajperskim sistemima.
Zorane,prije nego nastaviš sa svojim načinom "komunikacije" možda bi bilo zgodno da se malo informiraš o nekoj temi,a ne da
na osnovu osobnog animoziteta prema čovjeku ili proizvodu.
Hrvatska je u razdoblju 1991-1993 kupila 831 snajperski sistem.
Na 70% je bio KAHLES ZF-84 ili ZF-95 a na ostalima Leupold ili neki drugi proizvod.
Tijekom idučih godina,naknadno su i na preostale sisteme stavili KAHLES ove optike.
I to je vjerovatno zato što nisu lovci pa ne znaju nšto rade jel tako Zorane ?
Odabirom Swarovskog,ZEISSA Schmidt& Bendera ni jedan lovac nije pogrešno odabrao,jer to su sve vrhunske optike.
Moja osobna odluka je da imam KAHLES-a jer sam sve ove ostale već imao,probao,koristio ... Moj odabir je KAHLES i ne samo zbog nešto niže cijene .