Pa i meni nekako bolje leži zeiss ali ovaj drugi ima crvenu tačku pa malo važem tu i tamo..zna li iko šta znači CBX..? Malo sam guglao ali tog modela nigdje nema CBX 1.5-6×42 osim kod nas u BiH pa me malo to muči što ni na youtube ga nema...[/quoteOznaku CBX nose Kahlesovi modeli 8x56, 2,5-10x50 i 3-12x56 koji imaju memorijsku funkciju za svjetlo tj. za crvenu točku ili križ! Skraćeno to znaći na kojem stupnju si ugasio, na tom možeš ponovo upaliti! To je inovacija iz 2007 koju imaju i CSX modeli. Oni osim toga imaju i multizero i u to vrijeme su bili najbolji Kahles-ovi modeli!Ako nešto kupuješ, razmisli o modelu Helia5 2,4-12x56, u omjeru uloženo-dobiveno nečeš naći ništa bolje!
Pozdrav za sve kolege lovce tj.forumaše...Imam jedan mali problem, ako se problemom može nazvati..Treba mi optika za ajmo reći univerzalni lov ako se tako može nazvati jer promjeri optika su između kojih se dvoumim ovakvi: Kahles helia cbx 1.5-6×42 i Zeiss victory davati M 2.5-10×50...Molim pomoć oko odabira a cijene su slične..šta uzeti..joj
Jedino sto je u sumrak i noc slaba vajda ispod 50ice
Citat: stipe_zg - 25. 10. 2017. 19:53:25Jedino sto je u sumrak i noc slaba vajda ispod 50icePrekinite vise sa taj sumrak i noc.Kad padne noc ni sa jednom se ne vidi, upalis far i eto svetla.Momentalno lovimsa 1-4x24 i meni je super.Opet kazem za mene nema bolje optike od 1.5-6 ili 8 x42.Pa sad ko sta zeli nek uzimai nek ga sluzi srecno.Pozdrav.
Ako nema mjeseca postoji crvena točka i opet lovimo čitavu noč.