Ako bih ja sebi trebao kupiti optiku za daleka pucanja izbor bi pao SAMO na Swarovski Z6i 2,5-15X56P.
Ako me pitas zasto bas Swarovski Z6i? Odgovor bi glasio.
Posedujem vec dva Swarovski jedan 2-12x50 Z6i i drugi za lov pogonom 1-6x24 Z6i i tek kada sam postao vlasnik Swarovski optike shvatio sam sta znaci loviti sa uzivanjem.
Slika ne verovatno kristalna vidno pole neverovatno siroko i sto se na svakom drugom optickom nisanu ne vidi ta odrecenom uvecanju a Swarovskom na tom istom uvecanju na istoj zadaljuni vidite jos jedna jako bitzana vazna funcija iluminacijo tako lako i jednostavno manopuleseta a da se pogled kroz optiku ne gubi i ne mora se ponovo traziti cilj.
E sad zasto bih ti savetovao 2,5-15x56P je zbog jos jedne znacajne sitnice koja je jako bitna kada zelite pucati na velike distance a to je da se optika moze upucati(vizirati) na tri zarlicite udaljenosti naprmer 150m,250m i 300m.
Ta manipulacija se isto tako lako vrsi i menjaju se daljine pomeranjem gornjeg pockica u krug a na tockicu postoje tri koji imaju izbozine i lako i pri smanjenoj svetlosti znade na kojoj udaljenosti vam je krst koncanice ili crvena tacka.
Od svega ovoga sto sam vam rekao i od svih ovih rlina koje sam nabrojao i koje ga svrstavaju daleko ispred svih optickih nisana trebao bih da pomenem i negovu cenu koja je 2799 EUR-a bez sine za mpicvrscivane ta montazu i sa sinom 2859EUR-a,e sad posto sve sto vredi to mora i da kosta tako da i ova cena nije puno koliko uzivanja ova optika nudi.
Pozdrav Goran