Ja sam imao u planu kupiti Zeiss Conquesta 3-9x40 protekle zime,medjutim ukazala mi se potreba za jos jednom puskom-petometkom i kako nije moglo oboje optika je otpala(za sada).
Posto imam Leupolda x40,Kahlesa x 42 i jos jednu optiku manje poznatog proizvodjaca x 56 imam pokriveno sve sta mi treba u lovu a trebam napomenuti da u lovu na d.s. pogonom koristim iskljucivo sacmaricu a za potrebu da sam na standu u planini moze proci i Leupold 3-9x40 iako je to prava rijetkost jer kao jedan od mladjih uvijek nagonim a vremenom sam se i prilagodio i volim vise pogon nego stand.
Ali da se vratimo temi i kupovini optike iz USA.
Imam tamo dosta prijatelja i rodjaka ali imam problem sto niko od njih nije lovac,pa je tesko sve dogovorit kad se ne razumiju u te stvari.Neke stvari su zabranjenje za iznosenje iz drzave,pa mi je jedan rodjak obecao donijeti optiku iz Kanade al kad mu je zena procitala da imaju restrikcije nije mu dala da kupi
Imam neke planove da kupim kartu i zapucam tamo,vise mi je da vidim te njihove prodavnice i bar se malo izgustam,usput nesto i pazarim,obidjem prijatelje itd.