Ja odlučio u vlastitom aranžmanu iz USA nabaviti optiku i realizirao to. Leupold VX-R 1,25-4X20 Pig Plex končanica, izabrao (u Cabelas-u), poslao čovjeku novac, on meni optiku i stiglo.
Preko drugog tipa u Njemačkoj kupio MAK šinu, sve to poslao Rusanu koji je to montirao.
Sad je Benelli Argo 9,3X62 kompletiran, samo udari, što bi rekli neki moji drugari iz ekipe "nemoreš promašiti"....
E ali interesantnija su moja financijska izdvajanja. Optika koštala 479 $. Poslao čovjeku novac putem Western Uniona ali za Teksas neide preko 400 $ u jednom danu jedan primatelj ili pošiljatelj pa onda uključi i moju i njegovu ženu u taj veliki transfer novca, novac pošalji na dvije uplatnice ali sad je trošak slanja 2X180 kuna =360. I stigne novac do Amerike, kupi se optika, dođe u RH, a meni obavjest da je dođem preuzeti.
Dođem preuzeti, otkupnina 1.100 + još nešto kuna carine, poreza i poreza i p...e m......e
kriv mi cijeli svjet i novi i stari, i Kolumbo što je otkrio Ameriku i one bitange što su ga poslale da traži put za Indiju....
Eto kako funkcionira prava država, uredno naplaćuje carinu i poreze, štiti domaću proizvodnju (nemamo proizvodnju ali kad bude bilo mi smo je s premni štititi).... za popizditi.
Da znaju u Americi koliko sad košta moj Argo sa "dodatnom opremom" možda bi i oni digli cijenu lovačkoj opremi.