VX-R...........???
Imam ga ja 3-9X50 s obzirom koliko sam je platio pun kufer muzike.
Vrlo solidna u sumrak, dosta velik ED što je bitno za jače kalibre, točka ima automatsko paljenje kad pomakneš pušku i dobro stupnjevanje osvjetljenja ...
Smeta mi što je u sredini točka a ne križić i što ta točka kad je pojačaš postane neoštra i malo je van centra.
Lovio sam dugo Leupoldom VX-II 3-9x50 (neosvjetljen) tubus od cola. Kupio sam ga u Induchema u ZG. Odlična optika . S tom optikom mogao se na 200m provući metak kroz metak (na 200 m ne 100 m). Doduše puška je bila izuzetna i upucana do savršenstva. Optika je imala končanicu German #4 i bila je odlična za sve vrste lova, daleko pucanje kao i loši svjetlosni uvjeti. Mislim da je ovdje radi o više puta naglašavanoj razlici u proizvodnji gdje piše Made in USA ili gdje piše Built in USA. Ako ljudii vole Redfield dobro im drži šus, dobro se na njega vidi (bistra i jasna slika), cijena mu je i više nego dobra, onda je tu svatko sretan i zadovoljan. Ipak nije to Leupold, USA Leupold je optika gdje su modeli optike uglavnom klasu iznad Redfielda a pojedini modeli i tri klase.
Što se tiče Redfielda on je propadao više puta a u život ga je kupnjom vratio Leupold. Pokriva mu niskobudžetno tržište gdje daje optiku solidne kvalitete. Što se tiče slogana "American Dream" to je danas puno više "China Dream"!