E sad jedna priča u vezi Meopte...
Prije malo manje od 5 godina kum i ja bili u Jakovlju u onoj trgovini Eurograd ili kak se već zove u Jakovlju. Gledamo dučan, sve ok , ima robe, novo , lijepo uređeno... sve 5 (osim renaulta 4) .
Izabere on optiku za sebe, nosače i pita jel mogu oni to organizirat i smontirat. Kaže čovjek (srednjih godina) da može al ne može točno reći za koliko će biti gotovo. Ok, ode kum u auto po pušku, kupi još paket Bellota, plati optiku, nosaće i rad . Inaće ja već bio bjesan što se nije cjenkal da mu barem upucavanje i montiranje ne naplate ali...oderali ga ko zeca.
I nakon nekog vremena, ne mogu reći koliko je prošlo, uzme kum pušku i ajmo mi to probat. Proba prvi metak - taman kak treba, proba drugi - malo lijevo ali ajde, može proći, proba treći - nema ga u meti. Probam ja - jok, nema ga... naklikamo ga opet u metu, probamo i sve ok. Nakon par dana u lovu na srnjaka - nemreš vjerovat, mrtav srnjak trči i laje ! Ajd, možda i to moguće al kad i drugi ima isti sindrom ko i prvi onda već razmišljaš o epidemiji !
Uglavnom vračamo pušku, optiku i nosaće nazad u trgovinu da nam malo pojasne ko tu koga zaje... Tamo sad u dućanu drugi čovjek, možda 20 godina ima (manje važno) , lagano nadrkan ali zato bahat. Kaže kum za problem a ovaj odmah pita tko je to slagal na pušku, kaže kum nemam pojma, netko od vaših tu. Kaže "mali" a s kim ste to vi tu dogovarali?- veli ovaj moj, nemam pojma, bio prije mjesec dana tu neki stariji čovjek - valjda gazda. Kad mali ko iz topa - "Ja sam gazda i sa mnom se sve dogovara" !!! E kad mi krv konačno udarila u glavu, popizdio sam i da sve skratim , dogovorimo sa "gazdom" da promjeni nosaće jer su ovo "... glupi talijanski shwenk nosaći..." a on će ugradit ove prave, koji valjaju. Uglavnom promjenili su (valjda jesu a možda i nisu) nosaće i ponovno upucali i ponovno nije bilo dobro!!! Al to smo saznali tek nakon ponovnog lova!!!
Nakon toga odnio je pušku drugom puškaru koji je to doveo sve u red i od onda do sad (skoro 5 godina prošlo) nikakvog problema , ni upucavanja ni ničeg. E to je sad prva epizoda Meopte au sljedećem postu će biti Meopta 2 sam da si nešto popijem.