pošto sam odlučio nabaviti novu optiku nabasao sam na portal lovac i uključujem se rado na forum jer vidim da su članovi ozbiljni i stručni.Red je da Vam kažem da sam u lovstvu 30-tak i nešto god.živim i lovim uglavnom u zapadnoj slavoniji LSBB -županija,.Imam karabin zastava 7X64 koji koristim samo za odstrel sa čeke i trebam optiku dobrih svjetlosnih karakteristika a da nije preskupa cc do 5000 kn. Što izabrati č (meopta,nikon,buschnel,tasco,leupold)molim iskustva i mišljenja.
zahvaljujem na obavjesti.u mečuvremenu sam pronašao katalog meopte i vidio ponudu u "lovac"zgbMEOPTA ARTEMIS 2100 3-12X50 SA CR.Tč. =5899KNMEOPTA ARTEMIS 2100 3-12X50 BEZ CR.Tč =4599Ja sam u mečuvremenu stupio u kontakt sa medom legendom i odlučio uzeti NIKON MONARCH 2.5-10X50 SA CRV.Tč. Baš me zanima kako to izgleda jer nije pronašao Leupolda. ako netko treba podatke za meoptu iz novog kataloga neka se javi.
To ti je snajperska,a ne lovačka končanica.Namjenjeno je "lovu" na ljude,a ne divljač. Ma nema veze,neče ti bambi zamjeriti. He,he,he !!Samo što pri slabim svjetlosnim uvjetima,bilo bi bolje imat German 1 ili nešto slično tome.
Mala pomoč,jel ova optika zadovoljava štand i čeku i vrijedi li ona te novce 4000 kuna? Čuo sam da meopte imaju zeissove leče?