Naravno da ću je prije kupnje isprobati. Ali radi se o starijoj optici pa je pitanje kakve su leće, premazi, vidljivost u sumrak i sl. Zato bih htio ćuti nečija iskustva ako ih ima.
Čuj,imam iskustva sa jako starim Kahlesima i Swarovski optikama. Naravno da nisu u rangu današnjih vrhunskih optika što se tiče nekih stvari-npr imaju manji razmak od oka i osjetljivije su u pravilu na pomak glave. Slika je u pravilu uvijek izuzetno čista i oštra, makar može imati jedan žučkasti ton(swarovski), mehanika je isto tako odlična. Neke optike nemaju centriranu končanicu-znači ako koristiš podešenja končanica ti neće biti vizualno u centru.
Evo navest ću primjer - kad sam jako jeftino pribavio pratarog Kahlesa 2,2-7x33? imao je na sebi šinu i gornji dio suhl montaže-kako sam ja imao montažu sa ringovima odlučio sam maknut suhl montažu i odrezat šinu-onako u a je to stilu
Počelo je sa lupkanjem malim čekićem po montaži kako bi je skinuo sa šine-završilo je sa jakim lupanjem velikim čekićem,onda piljenje šine-prvo mala zlatarska pila,a završilo je na flekserici
. Optika je nakon ovih kovačkih zahvata bila uspješno montirana i služila je svrsi-bez pomaka,sa i dalje točnim štelanjem,čak je bila seljena na par pušaka i na kraju je završila kod čovjeka koji i dan danas uspješno lovi s njom-ajd napravi to s novom optikom od 100 eura-mislim da bi se raspala već nakon malog čekića
.
U svakom slučaju vrijedi 100Eurića-mislim ako ti nećeš prodaj je meni
-platim još i pivu