Ajme - napisano svašta a tako malo toga. Ak čovjek ide na sajam vidjet će što mu se nudi i na što će se odlučit, što po karakteristikama što po novcima. Zna se koja se povećanja koriste za pogonske lovove samo ovisi jel čovjek tera ili štanta. Ako je u pogonu a tereni su gusti - bacaj optiku dole i koristi nišane, u guščari će optika za svaki qurac zapet. Ak treba za štant onda ide ili ampoint (ili slični proizvod drugog proizvođaća) ili optike od 1x pa do 2,5 x minimalnog uvećanja ali tu isto svaka optika ima drugačije vidno polje pa treba obratit pažnju i na taj dio kod kupovine. Meni je najvažnije vidno polje - čim veće to bolje a vjerujem da je i večini tako.
Čini mi se, da taj Kahles o kome ja razmišljam ima jedno od od največih vidnih polja na 100 m. i to 42,3 m., s tim da je povečanje 1 x, dok sa povečanjem 5 x ima vidno polje 8 m. na 100 m. A i cijena je u odnosu na ostale u toj klasi prihvatljiva.
Citat: E2rd - 19. 02. 2014. 21:44:45Čini mi se, da taj Kahles o kome ja razmišljam ima jedno od od največih vidnih polja na 100 m. i to 42,3 m., s tim da je povečanje 1 x, dok sa povečanjem 5 x ima vidno polje 8 m. na 100 m. A i cijena je u odnosu na ostale u toj klasi prihvatljiva. U odnosu na 18.422,00 kn za S&B 1,5-8x42 Stratos Kahles HELIA CBX 1 - 5 x 24 košta 13.800.00 kn a MEOPTA MEOSTAR R2, 1-6x24 RD 4C, crv.točka košta 8.980,00 kn. Mislim da razlike u kvaliteti ne prate cijenu ali to je moje subjektivno mišljenje. Ovdje su razlike u optičkim nijansama preskupo naplaćene.
Upravo sam pogledao. Taj Vortex Razor... ... ima za 11 m. manje max. vidno polje na 100 m. od Kahlesa: Kako je sa kvalitetom optike ne mogu reči
Kolega 'perop' imate pravo. Na sajmu u Salzburgu moram posjetiti Meoptin štand.