Probao sam redon na kombinirkama Hakko Majesty 1,5-6x42, Karl Kaps 1-4x24, Burris Euro 1-4x24 i na kraju Kahles Helia C 1,1-4x24, od navedenih su crvenu točku imale Hakko i Burris.
Šta da napišem nakon svih mogućih i nemogućih situacija u lovu ali pokušat ću.
Po meni je povećanje veće od 1-4x bespotrebno za ovakve optike, a diže cijenu optike do neba.
Crvena točka, onaj najbitniji dijelić sekunde skrene fokusiranje oka sa mete na samu točku i ponekad se tako izgubi dragocijeno vrijeme za hitac, a često se dogodi da je uslijed nepovoljnog kuta prema suncu ne vidiš.
Da ne razglabam previše u širinu, kod mene je ostala Kahles Helia C 1,1-4x24 bez crvene točke, končanica G4 i bolje mi ne treba.
Inače moji uvjeti terena i lova su takvi da se nema vremena pratiti divljač (vizualno) kad dolazi prema štandu već se puca na stazama u gusto obraslom terenu koje su rijetko kad šire od 2-3 metra.
Inače radi treninga odem ponekad na prelet šljuka i na povećanju 1,1 sa oba oka otvorena pucam na šljuke u preletu i rezultat je
.
To su moja iskustva i moja je preporuka da kupite kvalitetniju optiku bez suvišnih p...ja i tako ne bacate bespotrebno lovuuuu.