Preko puta ducan i muzej. Impresivno i stilski odradjeno. Gomila exponata , figurine, ogromne i skupe staklene figure, haljine glumica i poznatih osoba i bogatasica ili njihovih sponzorusa, krune kraljica i rock zvijezda - gay world. brzo prolazim i trazim ono sto me mene zanima i jedna se probijam od zena, kineskih turista, bogatih kupaca, mladih djevojaka koje biraju nakit. Gomila ljudi radi ovde i sluzi gomilu gostiju ali o dvogledima i nisanima niko nista ne zna. napokon u jednom cosku nadjem nekoliko dvogleda i jedna durbin a nisan nema ni za lijeka. Zaposlenik mi na losem engleskom objasnjava "sve" o LRF dvogledu sto zna a informacija mu staje u sitnu prosto- prosirenu recenicu na nivou prodavaca u jednom od nasih seoskih lovackih radnji. Bolje se postavio tip koji radi u ducanu u Djurdjevcu. Nakon sveg sjaja laznog nakita i dragulja, skupih haljina i majstorski izradjenih staklenih figura za ciju cijenu mozete nabaviti nekoliko dvogleda koji bas i nisu tako jeftini izisao sam vani na sunce da udahnem cist tirolski zrak i da sa zaljenjem shvatim da firmi "nasi" proizvodi i nsiu tako vazni kao lazni sjaj laznog nakita.