Zanimljiva mi je ova tema o beeperima, a pošto posjedujem jedan koji nije opisan da ga pokušam prezentirati. Dakle radi se o beeperu Multisound, talijanske proizvodnje. Beeper ima poklopac sa strane koji se odvrće, unutra je baterija 9V i tastatura kojom se upravlja beeperom. Iznad baterije postoji prekidač koji ima dva položaja. Prvi položaj svira samo fermu, a drugi i javljanje u hodu svakih 20 sek. Na drugoj pločici postoje 4 mala prekidača. Njima se regulira jačina zvuka, vrsta melodije(dva dugmića) i još jedan koji ,da budem iskren, neznam čemu služi. Za ovaj beeper imam i daljinski upravljač koji mi služi da isključujem beeper kada dođem blizu psa ili da mi svirne beeper kada želim znati gdje je pas. Beeper se automatski uključuje kada se pas pomakne.
Ja konkretno kad lovim lovim s kujom eng. setera i uglavnom šljuke (drugo samo ako se nađe po putu kao zec, fazan, kolinka itd...). U lovu beeper stavljam da mi svira samo fermu, jer kuja ne odlazi jako daleko (do 100 m) i na njoj imam i klasično zvonce.
Pokušat ću staviti par slika da vidite kako izgleda taj "stroj" koji već 6 godina radi bez greške. jedina mu je mana da "pojede" bateriju za sezonu.