Imao priliku koristiti Garmin Astro 220 model. Ja, licno, nisam nikakav pobornik ovih elektronskih pomagala. Ali zbog licne sigurnosti a i kera, i zbog ferme, hajde da se i to cudo proba
Meni je kompas i karta zakon kada idem po gudurama bez kera.
Ali, nakon koristenja sam se bas bio odusevo ovoj spravi. Teren: Tajga
, dubok snijeg, ne vidis 2-4 metra ispred sebe, magla dolazi i odlazi, a se ravno ko' Panonija u nedogled. Gdje se god okrenes suma. Vuka ko' pljeve.
Svako od nas je imao jedan Garmin. Baterije su trajale dugooo na -7. Citav dan od 8 ujutro do 4 popodne. Obicne AAA. Pratili smo tri objekta na ekranu. A sta me je najvise obradovalo je laka upotreba i preciznost. Uredjaj se moze "zoomati" u i van!! Znaci vidis dje ti je ker na raznim daljnama 500,400, 300, sve do 2 m. Pratis mu rutu kuda je isao, gdje je stao i td. Mrak od instrumenta. A kada stane u fermu onda se pojavi na ekranu poruka, pas u fermi i tihi zvuk od aparata. Isto tako ima raznih funkcija, mjeri razdaljinu od A do B itd.
Druga stvar, moze se pratiti i kolega lovac. Ja sam imao jedan odesiljacu u ruksaku, a isto tako i kolega. Tako da smo u svako doba znali gdje je ko!! A radio kako komunikacija. Ne moze bit bolje.
Preporucujem ovu spravu svakome ko' moze da je priusti. I GPS i pracenje kera i ferma ujedno
Kerovi su vrijedni a i lovci da se nedaj Boze ne izgube
Cijena je visoka(4000 kuna), ali jednom se place kad kupujes kvalitet
Evo kera i ogrlice.