kod mene je ovako:betonirana podloga sa odvodnim kanalom i to perem a brezovom metlom(posluži i lopata)u kanal pa vodom saperem.Ponekad jednostavno deterđent za posuđe koristim.U ljetnim danima saperem i više puta dnevno i bez brige za čistoću(uz tretiranje protiv crijevnih parazita)nema problema.Kad kažem ishrana napomenuo sam (došaplja) i šaplja i ostalo naravno."Medvjeđe"došaplje je produkt neadekvatne ishrane odnosno neuhranjenosti a o ishrani pravilnoj mislim da sada ovdje ne treba pisati u ovom postu.Šapa se kao što rekoh nasljeđuje kako dobra sa dubokim jastučićima tabana,dobrog pigmenta,prikupljenih prstiju,okrugla ili kašikasta tako i onakva suprotno navedenom i podlogom gdje držiš psa to ne možeš popravit(naravno ne govorimo o extremnim uslovima smještaja).Dakle genetika,ishrana i kretanje je presudno.Boravak u boksu s takvom podlogom koja se može prati vodom i odstraniti izmet i mokraća ali i djelovanje raznih klica,bakterija,pa i virusa,insekata je od presudnog značaja za zdravlje pasa.Velika smrtnost štenadi je kod kolega uzgajivača gdje voda svoje ne odradi,gdje su neki dašćani podovi,pijesak,zemlja i slično a pokriveni pa ni padavine ne mogu tu djelovat.