Forum LOVAC
Lovna kinologija => Odgoj i školovanje lovačkih pasa => Pomagala => Autor teme: Zoran - 06. 10. 2007. 13:28:22
-
evo da vam se pohvalim sta sam ja cjelo ljeto radio!(a cjelo ljeto zato sto sam sve sam radio tj.90% svega,pa mi je trebalo dugoooo)
boks&kucice za pse sve nanovo!
ovo su samo neke slike od radova ali cu poslati jos od boxsa i kucica kako sad izgledaju tj.nisu jos skroz gotove!
-
nemojte po slici misliti da samo imaju jednu kucicu ima svak svoju! ;D
-
unutrasnja strana krova oblozena z11
-
danas su zavrseni radovi... z11
-
sta mislite jeli trud bio uzalud!
dimenzije su 125cm x 80 x80
-
bio sam kod zorana dok su još trajali radovi i vidio svojim očima, baš temeljito napravljeno, moje pohvale... z10
-
Lijepo, lijepo. a kako misliš čistiti kučicu iznutrač
-
To su self-cleaning houses! Najnovije na tržištu!
pogledaj slike malo bolje pa ces mozda zakljuciti da se krov moze skinuti! d5 z14
-
svaka ti čast! mislim da će ti psi bit vise nego zadovoljni, a to je i najbitnije da imaju mjesta i da je udobno. Jesi i pod duplao i izoliraoč
-
svaka ti čast! mislim da će ti psi bit vise nego zadovoljni, a to je i najbitnije da imaju mjesta i da je udobno. Jesi i pod duplao i izoliraoč
pod je stiropor od 5cm a zidovi 3cm debljine!
cak sam mislio i grijanje staviti, ali samo termometar za jednu kucu 70eura + folija 60eura pa se jos mislim! ali ovo im je sasvim dovoljno! :-[
-
da se nadovežem na temu...
uložio sam u ovu kućicu oko 20 sati rada, oko 3 m 2 lamperije, 2 m 2 stiropora, 2 m 2 iverala i 10 m letvi. jedino što sam se dvoumio za ulaz u kućicu, da napravim kao Zoran ili kao ja :tommy:
(http://fodi.frubar.net/files/A91FEEEC-7413-8641-8CF9-DF7B97BCDC0D_thumb.jpg) (http://fodi.frubar.net/files/A91FEEEC-7413-8641-8CF9-DF7B97BCDC0D.jpg)
(http://fodi.frubar.net/files/2D2212DD-BAE5-994A-9490-A1A3D0E3EC77_thumb.jpg) (http://fodi.frubar.net/files/2D2212DD-BAE5-994A-9490-A1A3D0E3EC77.jpg)
(http://fodi.frubar.net/files/EC3CA93D-B4D2-7C4D-B939-2DD0800446F1_thumb.jpg) (http://fodi.frubar.net/files/EC3CA93D-B4D2-7C4D-B939-2DD0800446F1.jpg)
ova pregrada služi da se prostorija može smanjiti ili povečati
(http://fodi.frubar.net/files/B0DB903A-C8DE-024D-AB4C-5D5FFA47EC4B_thumb.jpg) (http://fodi.frubar.net/files/B0DB903A-C8DE-024D-AB4C-5D5FFA47EC4B.jpg)
-
Zoki,
super su kućice d4
Step,
tvoja je isto super,ali Zoki se više potrudio ipak je napravio dvije ;D ;D
tek sam sad skužio da je Step sad stavio slike,a Zoki prije točno godinu dana uf
-
da se nadovežem na temu...
jedino što sam se dvoumio za ulaz u kućicu, da napravim kao Zoran ili kao ja :tommy:
nemas se ti sta dvoumiti, napravices ti to za mjesec ili dva ko ja! happi
-
(http://img100.imageshack.us/img100/188/pravilnakuicazaenkesaleyw9.jpg)
Ova funkionalna kučica je urađena s posebnom namjenom za uzgajivače(za ženke sa leglom)ovaj krov(mada nije na slici)je pokretan ima baglame na zadnjem dijelu i krov se podigne(ko hauba)i ima se pregled unutra sav,zgodno pregledati štence,po potrebi izvaditi van i vratitibez saginjanja i uvlaćenja u kučicu.Rubovi su obloženi limom da psi ne grizu.Krov je pod lakšim nagibom nazad a moguč je odmor na krovu.Kučica je sastavljena od elemenata koji su rasklopivi(aku bušilica i nastavak za turbo vijke se stavi) i brzo sastavi ili rastavi na dijelove)Visina i dužina treba da su za 10-tak cm.duži od psa a širina da može pas(kuja) leči postrance i da još ima prostora za štence kad ne sisaju.Ulaz je sa jedne strane a ne na sredini.Projekat i radovi:autor priloga.
-
Ova funkionalna kučica je urađena s posebnom namjenom za uzgajivače(za ženke sa leglom)ovaj krov(mada nije na slici)je pokretan ima baglame na zadnjem dijelu i krov se podigne(ko hauba)i ima se pregled unutra sav,zgodno pregledati štence,po potrebi izvaditi van i vratitibez saginjanja i uvlaćenja u kučicu.Rubovi su obloženi limom da psi ne grizu.Krov je pod lakšim nagibom nazad a moguč je odmor na krovu.Kučica je sastavljena od elemenata koji su rasklopivi(aku bušilica i nastavak za turbo vijke se stavi) i brzo sastavi ili rastavi na dijelove)Visina i dužina treba da su za 10-tak cm.duži od psa a širina da može pas(kuja) leči postrance i da još ima prostora za štence kad ne sisaju.Ulaz je sa jedne strane a ne na sredini.Projekat i radovi:autor priloga.
a naj bitniju stvar si zaboravio! uf uf uf mislim zaboravio reci novim uzgajivacima....
-
just Redžo, svaka čast d4. E ovo je već profesionalno napravljena kućica. teaa Vidim, Zoran te je prošle godine pokušao kopirati, a što je vidljivo iz priloženih slika. teaa Moram priznati da ni njegove nisu loše, ipak si je čovjek dao truda, cijelo ljeto je on to polako raduckao i na kraju ... prolazna ocjena. Zoki, moram i tebi odati počast na kvalitetno odrađenom poslu. Ne gubi nadu, drugi put će biti bolje i nadam se da se ne ljutiš na ovu moju malu kritikicu. z10
-
just Redžo, svaka čast d4. E ovo je već profesionalno napravljena kućica. teaa Vidim, Zoran te je prošle godine pokušao kopirati, a što je vidljivo iz priloženih slika. teaa Moram priznati da ni njegove nisu loše, ipak si je čovjek dao truda, cijelo ljeto je on to polako raduckao i na kraju ... prolazna ocjena. Zoki, moram i tebi odati počast na kvalitetno odrađenom poslu. Ne gubi nadu, drugi put će biti bolje i nadam se da se ne ljutiš na ovu moju malu kritikicu. z10
neznam na kavu kritiku!
moja kucicita je kvalitetnija sad sta ti to nevjerujes nema veze....
ali dobro,,, meni ne smeta ni psu isto tako!
-----------------------------------------
rol
-
Ma Zoki, zezam se, morao sam te malo "bocnuti". ref
Evo sad iskreno. Vidi se da ste i ti i Redžo radili kvalitetne kućice po propisima i stvarno se nemože reći koja je od koje bolja. Vidi se što su pravi stručnjaci u uzgajanju pasa, a sad koji je bolji uzgajivač... ja sad neću o tome jer bih možda nekoga uvrijedio. Možda i nebih ali nema veze...
...dobro sad... čiji su psi bolji, opet vama dvojici prepuštam. 2p :tommy:
Da rezimiram moje mišljenje. Obojica ste veliki znalci, a sad koji je bolji... fre
rol happi rol happi rol happi rol happi rol
-
neznam na kavu kritiku!
moja kucicita je kvalitetnija sad sta ti to nevjerujes nema veze....
ali dobro,,, meni ne smeta ni psu isto tako!
-----------------------------------------
rol
Dobra bolan jašta je Zoka samo je nemoj sad otiči raskrhat pa ponovo pravit malo se zezačimo ipak ja sam majstorčina ali dobar si ali ipak amater just
-
.pa sad i Zoka je reko nove uzgajivače eh sad ja sam do duše tek 28 godina, mislim uzgajivač z10
-
Ma Zoki, zezam se, morao sam te malo "bocnuti". ref
Evo sad iskreno. Vidi se da ste i ti i Redžo radili kvalitetne kućice po propisima i stvarno se nemože reći koja je od koje bolja. Vidi se što su pravi stručnjaci u uzgajanju pasa, a sad koji je bolji uzgajivač... ja sad neću o tome jer bih možda nekoga uvrijedio. Možda i nebih ali nema veze...
...dobro sad... čiji su psi bolji, opet vama dvojici prepuštam. 2p :tommy:
Da rezimiram moje mišljenje. Obojica ste veliki znalci, a sad koji je bolji... fre
rol happi rol happi rol happi rol happi rol
samo jos nesto,,, ja uzgajivac nisam nisam jos nista uzgojio,,
zato trebas da budes po meni bas neki strucnjak!
do duse mene svi nagovaraju da naparim kuju, (jer bi i oni stence) ali jednostavno ja sm,atram da za to jos nije doslo vrjeme>!
a ko ima bolje pse, ja bi volio da svak ima bolje pse od mene!
tome nisam nikome zavidan! kad je vaidim dobrog psa, onda se sam ugrizem u guzicu, i gledan da se ja vise potrudim i da moj psa, dostigne ono o cemu ja mastam!
ljubomora kod mene nepostoji!
___----__---__--___-__--__-__-
ja osobno kucicu za uzgoj nebi na taj nacin radio,,,,
-
.pa sad i Zoka je reko nove uzgajivače eh sad ja sam do duše tek 28 godina, mislim uzgajivač z10
e,,, mislim na krov zasto je on ravan???? zasto nije na dvije vode kako bi se reklo???
-----------------------------------------------
teaa a evo i odgovor....
ako je kuja u boxu recimo sa stencima... i nije joj moguca setnja,, tj, izlazak iz bokxa kad njoj dodije da je ne doje,,,,
onda je taj krov stvoren za to da se ona moze od dojena odmoriti, malo predahnuti, znaci popne se na krov, a stenci nemogu!
inace bi poludila da je stano doje oni!
koliko sam upravu sa ovim REDZO happi
-
uf AAAA, to je zbog toga. Ja baš mislio pitati zašto radite ravne krovove. just
-
ovo je jedna kučica Zoka od naručenih i veča je jer je za njem.ovčare kod mene lično su drugačije nešto(zatim takođe dupli zidovi)i dr a ja rekoh da sam profi što i jesam jbg.
a ko to poredi vajmarce i barake svaki od njih su u svom poslu i načinu lova maheri i da Bog da bili još bolji just
-
uf AAAA, to je zbog toga. Ja baš mislio pitati zašto radite ravne krovove. just
nije bas samo zbog toga ali to im je jedna od namjena!
ima jos tu suncanje, trebaju puno sunca psi zbog dlake i kostiju!
-
100% si u pravu jer i ja sam naveo (funkcionalna)i da pas (kuja)leži i odmara gore a kad joj nadođe mlijeko ona sama siđe i štenci doje(to kad su malo veći)inače prvih dana samo prošeta kuja i odmah se vrača jer ih grije i masira jezikom trbuščiće radi funkcije organa za varenje i onda ih počisti.Kasnije kad ojačaju ide na krov a kad dobro ojačaju bježi na krov.Naveo sam da je rasklopiva jer ovaj uzgajivač je tako htio:završi se sa leglom on je očisti složi elemente i do novih legala odloženi. z10
-
Naveo sam da je rasklopiva jer ovaj uzgajivač je tako htio:završi se sa leglom on je očisti složi elemente i do novih legala odloženi. z10
Prava LEGO kućica za pse. happi happi happi
-
100% si u pravu jer i ja sam naveo (funkcionalna)i da pas (kuja)leži i odmara gore a kad joj nadođe mlijeko ona sama siđe i štenci doje(to kad su malo veći)inače prvih dana samo prošeta kuja i odmah se vrača jer ih grije i masira jezikom trbuščiće radi funkcije organa za varenje i onda ih počisti.Kasnije kad ojačaju ide na krov a kad dobro ojačaju bježi na krov.Naveo sam da je rasklopiva jer ovaj uzgajivač je tako htio:završi se sa leglom on je očisti složi elemente i do novih legala odloženi. z10
reci tom uzgajivacu da on meni nije dorasto,,,, rol rol rol rol rol
uvo je kucica za uzgoj
(http://img362.imageshack.us/img362/5140/austrije018ez5.jpg) (http://imageshack.us)
kako vase oci vide to izgleda tako.... happi
znaci dimezije toga su cc,,1,50X1,50cm
sa strana vidite ove siibike koje su od zida imaknute caa;20centi
e ko bi se sjetio za sta ove sibke sluze???
to je kutija recimo bez krova stoji recimo u garazi, stenci nemogu da iskoce iz nje,,, jer su jos premali i nemaju sta traziti po vani!
kuja moze da ulazi i izlazi da se kreta itd...
teaa ajd reci cu vam zasto su i sibke,,, sibke sluze ta to da se stenci mogu ispod nje zavuci ako bi recimo kuja legla na njih i pritisnula ih uz zid, da se nebi slucajnoi koje stence ugusilo zbog toga!
teaa a" ako malo bolje pogledate vidjecete da se to upravo desilo da je jedno stene ispod sibke , a da ga kuja nemoze pritisnuti uza zid.... fre
-
:shok: jbt, kako domišljato! d4
-
:shok: jbt, kako domišljato! d4
ma nije... nikakva
to ti je samo zbog toga sta su lovci su osjecajni sa životinjama i divljaci just
-
Ma bravo a iz ovih zadnjih postova su sada mnogi mogli i da nauće nešto novo a možda potaknemo i druge da stave šta iz svog iskustva a što se tiče tog uzgajivača to je bivši predsjednik BKS i ganja njemačke ovčare a kaži mu ti to samo če odma sarajlija kazat:" dobar si jarane ba de i meni jednu taku napravi ba da te promovišem" ;) d4
E čini mi se da si dobro(obrati pažnju i na mojoj)ovaj ulaz u kučici dao višlji taj "prag"to obavezno i da ne ispadaju štenci vani i zbog drugih razloga a kolega step vidim ponizak mu,plitak.
-
Prošli tjedan vidio sam kod Peveca kuću za psa koja košta 3500 kn(500 E ).Za taj novac mislim da se može napraviti u samogradnji barem 5 vrhunskih kućica.
-
Potpuno ste u pravu gosp. Fazan. Ja baš planiram napraviti 4 kućice za svoje zvijeri i konačna cifra bi trebala biti negdje oko 3500 kn. Još se malo dvojim oko modela kućice, ali to ne mijenja ništa na cijeni.
-
m2 dasaka ja oko 1400 kuna. Koliko do toga možeš kućica napravit? Kad će to radi, zovi, ja to dođem pomoć!
-
Prije dva dana sam krenuo u izradu 4 kućice za svoje zvijeri. Dimenzije će biti 1250x800x800 mm. Radio sam Dva dana po 3 sata i napravio sam okvir prve. Malo sam se mučio oko nekih detalja, ali sad je sve OK i mislim da će izrada ostalih kućica ići brže. Zanima me gdje bi mogao kupiti šperploče, negdje 5 - 10 mm debljine i kolika bi mogla biti cijena. Molim pomoć.
Slike će uslijediti kroz koji dan.
-
Ja sam jučer dovršio kućicu za Hunta od Breške Zeline. Na pod sam mu postavio 16 mm laminat, a kućicu s vanjske strane obljepio samoljepivom tapetom, tako da je sad to kućica s 4 ****.
Slike slijede sutra.
-
Prije dva dana sam krenuo u izradu 4 kućice za svoje zvijeri. Dimenzije će biti 1250x800x800 mm. Radio sam Dva dana po 3 sata i napravio sam okvir prve. Malo sam se mučio oko nekih detalja, ali sad je sve OK i mislim da će izrada ostalih kućica ići brže. Zanima me gdje bi mogao kupiti šperploče, negdje 5 - 10 mm debljine i kolika bi mogla biti cijena. Molim pomoć.
Slike će uslijediti kroz koji dan.
evo ovdje probaj naci! mislimda imaju! http://www.javor-trgovina.hr/
a po cjenu mislim da su naj prihvatljiviji!
a zajeban si igrac! svaka cast! vidim dimezije su ko sta sam ih ja stavio da nemas nikakvog opada! imaces odpada samo na ulaznim vratim! i eventualno kod krova a sve ovisi kako ga budes radio! teaa
-
Ja sam jučer dovršio kućicu za Hunta od Breške Zeline. Na pod sam mu postavio 16 mm laminat, a kućicu s vanjske strane obljepio samoljepivom tapetom, tako da je sad to kućica s 4 ****.
Slike slijede sutra.
i jeli pes zadovoljan?
iz iskustav mislim d aces sa ovim imati velikih problema /= Na pod sam mu postavio 16 mm laminat
-
Neču! Obrezao sam mu nokte da ne drapa laminat.
-
Neču! Obrezao sam mu nokte da ne drapa laminat.
nije to vec sta ce nogu slomiti, ako nekad malo ono nabrzaka uleti u kucicu!
-
Sutra ćeš vidjeti slike i vidjet ćeš da bez velikog napora ne može ući unutra, a kamoli da uletava trčeći.
-
Sutra ćeš vidjeti slike i vidjet ćeš da bez velikog napora ne može ući unutra, a kamoli da uletava trčeći.
e sad si me bas zainterisiro<! da vidim kako to izgleda!
-
zoki ja se tebi divim pa ti na svaku temu pdgovaraš i sve znaš pa di si ti u školu išal? da nisi možda u njemačku? d4 2p
-
zoki ja se tebi divim pa ti na svaku temu pdgovaraš i sve znaš pa di si ti u školu išal? da nisi možda u njemačku? d4 2p
možda u njemacku,mozda u hrvatsku,mozda u bosnu! mozda jos uvjek idem u školu!
a mozda jednostavno sve znam! medicusuper
pa cak sam i tebi naso patrone za 410ticu (koje kako ti velis jako tesko naci) rol
-
hvala ti prijatelju na pomoči znao sam ja koga treba raz.... i sve ide lako.
-
a sta ti je sad ovo raz....??? uf
-
a sta ti je sad ovo raz....??? uf
razpiričati ;D
Razgovarati
razjariti
raz ref
-
e sad si me bas zainterisiro<! da vidim kako to izgleda!
Ovo mu je ljetnikovac, kad počnu kiše i snijeg seli se u boks.
-
d4 z1 izgleda ko dio namjestaja! uopce nije uocljiva da je to kucica za psa! d4
bas bi volio da lopov gure unutra ruku! happi
-
Kao što sam obećao slike kućice: jedna je završena 95%, a od druge je završen okvir.
-
Ove tvoje su sa predsobljem i dnevnim boravkom! d4
-
pa da ko i moje krade mi opet ideje!
super izgledaju!
daj mi reci jesi imo problema kod coskova vanjsim kod spajanja superti
mislim imajuli lufta ili su jedn uz drugi
a krov stiropor???
-
super izgledaju!
a krov stiropor???
na tu ploču ide šindra teaa
-
super izgledaju!
a krov stiropor???
na tu ploču ide šindra teaa
a sta cemu sindra???
ja imam stiropor iznutra kod svojih, a nema sindre vec druga godina su take! i nevidim potrebu za sindrom!
-
Čoškovi se dobro preklapaju, ali to ovisi o preciznosti rezanja ploče. Čoškove treba još obložiti limom. Nisam imao u planu stavljati stiropor na krov. Boksovi su mi poluzatvorenog tipa: sa sjeverne strane full zatvoreni, a sa zapadne strane su zatvoreni 2/3 ukupne visine i nisu izravno izložene vremenskim (ne)prilikama. Stavit ću slike boksova.
-
dobre su ti kucice, pogotovo sve dosad koje sam vidio na forumu jer su bez klasicnog krova "na dvije vode". jer psi uzivaju odmarati na krovu kucice pa im ravan krov dobro dodje.
Jackal svaka cast na trudu d4
-
[/quote]
super izgledaju!
a krov stiropor???
[/quote]
Umjesto na krov, ja sam stavio stiropor u pod ;D.
Hvala Pinz.
-
a zakaj nema prozora....
-
a zakaj nema prozora....
Koja bi mu bila svrha? Zidovi su obloženi stiroporom.
Dovoljno svjetlosti dolazi kroz otvor na ulazu.
-
kak misliš kaj će mu prozor???
pa da ga pereš svako malo...
-
8)
-
Pa nebi ni to bilo loše.Imao bi nešto kao prizemnu čeku i kad se zimi sklupča ne treba izlaziti van da bi vidio šta se dešava-pravi komfor z6
-
može da gleda zvijezdano nebo bez da izlazi van...
-
može da gleda zvijezdano nebo bez da izlazi van...
Ma neće se Jackal ljutiti na malo šale dr.i
Svaka čast na trudu i kvaliteti d4
-
pa nadam se da neće.... sor
i meni su jako lijepe kućice.
i ja sam prije 2-3 godine tako napravio nekoliko komada,pa onda opet prepravljo itd.
sve u svemu isto koristio stiropor i lagane drvene materijale....
1 kućicu radio od lamperije( apesu taman zubi rasli),sve je požvakala,ostale čačkalice do jutra... :tommy: :tommy:
i onda jovo nanovo....
-
Ma ne ljutim se. Možda i ja prpepravim kućice nakon nekog vremena. d4
-
i ja sam prije 2-3 godine tako napravio nekoliko komada,pa onda opet prepravljo itd.
1 kućicu radio od lamperije( apesu taman zubi rasli),sve je požvakala,ostale čačkalice do jutra... :tommy: :tommy:
i onda jovo nanovo....
isto stvar i kod mojeg, zubi rastu a kučica je svaki dan sve tanja jer je zvače!!!
-
i onda jovo nanovo....
isto stvar i kod mojeg, zubi rastu a kučica je svaki dan sve tanja jer je zvače!!!
.........pogledajte kako sam ja obložio ivice i tako se riješi problem da pas grize i glođe kučicu(na ovoj temi)
-
Kao što sam obećao, evo par slikica boxova. Još tu ima dosta sitnih poslova, ali te ću "u hodu".
-
super box-sovi, dobo urađeni d4
a evo ti jos jedna ideja! vidim da te nevriraju posude za hranu happi
(http://img291.imageshack.us/img291/7775/box005ej8.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img291.imageshack.us/img291/5667/box007pl9.jpg) (http://imageshack.us)
-
Svaka čast, i na boxovima i na ideji za posude! d4
Samo me interesira zašto nije pokošena trava oko Zokijevog boxa!?? fre
-
Svaka čast, i na boxovima i na ideji za posude! d4
Samo me interesira zašto nije pokošena trava oko Zokijevog boxa!?? fre
zato sta jos nisam bio u africi, pa si nisam doveo bušmana da mi uredi okolis!
-
bravo i zoranu i jackalu za boxove, d4
-
a evo ti jos jedna ideja! vidim da te nevriraju posude za hranu happi
Hvala Zoki na ideji za posude. Ja još moram staviti kućice u boksove prije nego se temp spusti na nulu. Na prvoj slici se vidi dio oko boxova gdje nema trave. Na tom dijelu ću iskopati zemlju nekih 30 cm, staviti drenažne cijevi i nasipati separacijom šodera, a ujedno moram izbetonirati parapet ispod žice (ograde) jer mi psi uredno odkvaće žicu i provuku se van.
-
a evo ti jos jedna ideja! vidim da te nevriraju posude za hranu ha[/URL]
i još obojano efekt lakom cool peso
-
Hammerite z14
-
Hammerite z14
znam.......
-
Istina, trebam još obojiti boxova, ali to nije neka hiča.
-
Evo jos neke ideje za hranilice u boksovima...
-
...
-
Calija jeli ovi tvoj box?
: nebi nesto volio sad previse pametovati na ovu "ideju" za hranilicu sta si postavio!
ali 90% mislim da nije dobra! jer kroz tu rupu ja mogu proci a kamoli pas!
-
Ma nije moj, skinuto s neta!!!
-
Ma nije moj, skinuto s neta!!!
ok.. samo velim cudi me da pas neizađe kroz tu rupu!
jer gdje moze glava proci moze i tjelo! fre
-
Konačno sam završio sa izradom kućica. Mogu reći da su psi za sada zadovoljni i nije im trebalo dugo da dokuće prednosti kućice. Slikice uskoro. Još mi ostalo napraviti držač posuda za hranu i vodu.
-
Evo par slika gotovih kućica. Psi u njima uživaju već dva tjedna i za sada ih nisu nigdje oštetili. Valjda im odgovaraju. ;D :P
-
Pozdrav,
nisam nasao posebnu temu koja obradjuje boksove pa cu pitanje postaviti ode.
Kako uredjujete pod u boksu. Cisti beton je najjednostavnije odrzavati, takav imam i ja, al vise puta sam cuja da to nije dobro za sape.
Imam mogucnost i ostaviti jedan dio pod zemljom al to je skoro nemoguce cistiti.
Upravo planiram generalno preuredjenje bokseva pa bi mi puno pomogle dobre ideje i prijedlozi.
-
ja sam prije ima Zemljani pod, ali brate svaki mladi pas kojeg smo imali je prokopa sebi put za vanka ispod boksa. Sada uživaju na betonu pa ako im bilo za šape.
-
slozi na frisak beton crep ili opeku i nema frke za sape,
-
slozi na frisak beton crep ili opeku i nema frke za sape,
Ovo prvi put cujen. U cemu je stvar, u materijalu ili neravninama? Cuja san da ljudi stavljaju ono oblo kamenje sa plaza za pod(ubetonirano)
ja sam prije ima Zemljani pod, ali brate svaki mladi pas kojeg smo imali je prokopa sebi put za vanka ispod boksa. Sada uživaju na betonu pa ako im bilo za šape.
Lako mi je za kopanje, to bi rjesija zidicem al kako to odrzavati, to bi se usmrdiloooo. Imamo sad tri pasa a planira se kupnja jos najmanje jednoga i ako nadjem nekog dobrog NLT fuckera paricu i kuju. Znas li ti patriote koliko je to :pferd: dnevno? ;D
-
biber crep ili glatka stara cigla su svakako topliji od betona,manje deru sape i laktove kod pasa a ako je pod pod blagom kosinom lako se speru vodom,pa ispred boksa izbetoniran ovalni odvod do male septicke,ne znam za bolje resenje.a da lopata ima posla,jeb ga ima.
-
biber crep ili glatka stara cigla su svakako topliji od betona,manje deru sape i laktove kod pasa a ako je pod pod blagom kosinom lako se speru vodom,pa ispred boksa izbetoniran ovalni odvod do male septicke,ne znam za bolje resenje.a da lopata ima posla,jeb ga ima.
Ja imam u kucicama pod od cigle(i zidove) pa izolacijski stiropor pa drveni pod pa mislim da im nije hladno. Al nekako mi se cini da im beton oko kucica dere sape pa bi to nekako volija rjesiti na njihovo i moje zadovoljstvo. A boks mi je vec izbetoniran(30tak metara kvadratnih) pa mi se neda to jos jednom poplocavati, i sa ciglom bi mi ispalo previsoko. Ovo sa odvodom je odlicna ideja i to namjeravam napraviti vec neko vrime al odvod cu spojiti na veliku septicku jer u planu je izgradnja nove pa cu lokaciju nastimati da mi pase i za boksove.
Jel mozda neko zna koliko kostaju one gotove konstrukcije(stupovi i zicana vrata) i zicani paneli za dvorista? to mi je u planu za zagraditi boksove jer mi se cini najjednostavnije, kupi i zavidaj na poziciju.
-
Sitna cigla ima jednu manu, upija vlagu, samim tim i fekalije....idealno nakon nkog vremena za razvoj kojekakvih gluposti, a ako ne to nakon par zima pocne da se osipa i eto lijepih neravnina
-
Mislim da cu ja napraviti pod sa ubetoniranim oblutcima, nije ostro a neravno i da se ocistiti vodom.
A vidija san i neke podne plocice za 14,99m2 ;D
-
Moji boxovi su betonirani i za sada psi nemaju problema sa šapama. Ujedno, oko boxova je ograđen prostor od nekih 200 m2 (trava). Međutim na proljeće planiram prostor oko boxova dodatno urediti, bolje reći zamjeniti zemlju sa separacijom šodera, jer se psi najviše kreću oko boksova pa trava ne raste, već se nakon kiše stvori fucking blato. Po suhome je prašine koliko hoćeš.
Mislim da onaj tko nema mogućnosti da pse drži u ograđenom otvorenom prostoru, već u boksovima, podlogu treba složiti pola beton pola seperacija šodera. Malo je teže za čistiti ali to je za pse najbolje rješenje.
-
Priča o betonu i lošim šapama se provlaći kod lovaca kao neki mit a vjerovatno je izvor od onih koji bi zatvorili psa na kraju lovne sezone i ponovo otvorili kod naredne.Beton nema veze s tim pas ili ima ili nema dobre šape a tu presudno naslijeđe i ishrana(došaplje)a psi se moraju istrčavati i za to postoji teren i ko ima mogučnosti veći ograđeni posjed.Tamo gdje voda ne pere ima svega i svačega a da bi voda sapirala mora biti tvrda podloga.Ko misli "stvorit "dobre šape u boksu tvrdim da je u velikoj zabludi,bolje da razmišlja o čistoći gdje pas boravi. :smil4226ce1d491b5:
-
Priča o betonu i lošim šapama se provlaći kod lovaca kao neki mit a vjerovatno je izvor od onih koji bi zatvorili psa na kraju lovne sezone i ponovo otvorili kod naredne.Beton nema veze s tim pas ili ima ili nema dobre šape a tu presudno naslijeđe i ishrana(došaplje)a psi se moraju istrčavati i za to postoji teren i ko ima mogučnosti veći ograđeni posjed.Tamo gdje voda ne pere ima svega i svačega a da bi voda sapirala mora biti tvrda podloga.Ko misli "stvorit "dobre šape u boksu tvrdim da je u velikoj zabludi,bolje da razmišlja o čistoći gdje pas boravi. :smil4226ce1d491b5:
Moze bit da san i ja popusija mit!(rima ;D)
Kad sam se doselija kod zeninih punac je imao mitske boksove sa zemljanim podom. E onda sam ja odlucija ostvariti davnu zelju i postati lovac pa san prvo odlucija uzeti pasa ali nikako mi se nije svidjala djubretara koju smo imali za pase pa sam odlucija sve to fino izbetonirati.
Dakle, prva radna akcija u mojoj lovnoj karijeri je bilo betoniranje bokseva.
I to je bilo par miseci prije nego sta sam ja nabavija svog prvog lovnog psa. i kako sjor Redjo rece svaki stari lovac koji je to vidija komentira je da to nista nije dobro za sape. al govorili su oni meni i da NLT nista ne valja ;D
Ali zbog cega mene muci taj pod je sta mi kuja tu i tamo ima malo poderanu sapu, i lako da to nema veze sa podom u boksu jer je to uvik ista sapa(desilo se 4-5 puta u zadnjih godinu dana), al kako mi je vrlo bitno da je moj pas zadovoljan kod mene jednostavno moram ispitati sve opcije.
A sta bi tribalo dodati ishrani za dobre sape? Inace moj punac je u penziji pa sve nase pase pusta vanka 1-2 puta dnevno i ne moze se reci da im fali trcanja.
Koristite li i koje detergente za pranje podova u boksu?
-
kod mene je ovako:betonirana podloga sa odvodnim kanalom i to perem a brezovom metlom(posluži i lopata)u kanal pa vodom saperem.Ponekad jednostavno deterđent za posuđe koristim.U ljetnim danima saperem i više puta dnevno i bez brige za čistoću(uz tretiranje protiv crijevnih parazita)nema problema.Kad kažem ishrana napomenuo sam (došaplja) i šaplja i ostalo naravno."Medvjeđe"došaplje je produkt neadekvatne ishrane odnosno neuhranjenosti a o ishrani pravilnoj mislim da sada ovdje ne treba pisati u ovom postu.Šapa se kao što rekoh nasljeđuje kako dobra sa dubokim jastučićima tabana,dobrog pigmenta,prikupljenih prstiju,okrugla ili kašikasta tako i onakva suprotno navedenom i podlogom gdje držiš psa to ne možeš popravit(naravno ne govorimo o extremnim uslovima smještaja).Dakle genetika,ishrana i kretanje je presudno.Boravak u boksu s takvom podlogom koja se može prati vodom i odstraniti izmet i mokraća ali i djelovanje raznih klica,bakterija,pa i virusa,insekata je od presudnog značaja za zdravlje pasa.Velika smrtnost štenadi je kod kolega uzgajivača gdje voda svoje ne odradi,gdje su neki dašćani podovi,pijesak,zemlja i slično a pokriveni pa ni padavine ne mogu tu djelovat.
-
Kod mene je boks nepokriven i tako mi sevise svidja. Malo je komplicirano je rkucice moraju biti od betona al kad gledam razlicite pse po razlicitim uvjetima mislim da se i njima vise svidja. Na primjer moja terijerka po kisi redovito stoji vanka i tusira se a posavac i istarac samo lagano vire iz kucica. kad je sunce situacija obratna...
jos uvik nemamo odvodni kanal(u procesu izgradnje, zidan u kamenu, pravo po dalmatinski ;D) ali pod ima pad pa prvo pokupimo kruti otpad :pferd: pa pranje vodom. kanal kad napravim bit ce spojen na septicku jamu ili cu zavrniti rukave i iskopati jednu malu samo za potrebe boksa.
jos nisam nacisto sta iskoristiti za zagraditi, svidjaju mi se one gotove ograde koje se lako sastavljaju a vrata se samo umecu al ne znam koliko to kosta.
imam i jos jedno pitanje za iskusnije, prakticirate li drzanje vise pasa u istom boksu ili strogo svaki pas za sebe?
-
Pozdrav!!
ja sam jedno vrijeme prakticirao al sam odustao iz slijedećih razloga:
-kad im dam meso potuku se,
-ako je jedan (a jest uvijek) dominantan onda ne da ovom drugom da jede i pojede više hrane i bude predebeo! (drugi jede ostatke)
- kad ponekad budem u situaciji da vodim u lov samo jednog psa (npr.transport) ovaj drugi probudi pola kantona.
- itd. itd,
-
Pozdrav!!
ja sam jedno vrijeme prakticirao al sam odustao iz slijedećih razloga:
-kad im dam meso potuku se,
-ako je jedan (a jest uvijek) dominantan onda ne da ovom drugom da jede i pojede više hrane i bude predebeo! (drugi jede ostatke)
- kad ponekad budem u situaciji da vodim u lov samo jednog psa (npr.transport) ovaj drugi probudi pola kantona.
- itd. itd,
ja sad imam situaciju da u jednom boksu imam dva pasa i dvi kucice ali to nece dugo tako, to je privremeno jer je boks plac under construction, a i ovi drugi je dosa neplanirano.
ovaj problem kod hranjenja rjesavam na nacin da ja lipo udjem unutra, stavim im povodce pa dok papaju svako u svoj kut.
e a ovo da laju kad neko ostane, laju mamu im njihovu!! to ne znam kako rijesiti...
-
ja sad imam situaciju da u jednom boksu imam dva pasa i dvi kucice ali to nece dugo tako, to je privremeno jer je boks plac under construction, a i ovi drugi je dosa neplanirano.
ovaj problem kod hranjenja rjesavam na nacin da ja lipo udjem unutra, stavim im povodce pa dok papaju svako u svoj kut.
e a ovo da laju kad neko ostane, laju mamu im njihovu!! to ne znam kako rijesiti...
Psi vole imati svoj kutak mira pa je bolje da svaki bude u svom boxu. Problem istovremenog hranjenja više pasa u jednom boksu se lako riješi, ali lajanje pasa koji ostaju doma kad drugi idu u lov veliki je i gotovo ne riješiv problem. Razlog tome je velika ljubav psa prema vlasniku i prema lovu. To se ne može "izliječiti". Kod mene svaki pas ima svoj box i u lov vodim uglavnom po dva psa. Ostali laju, cvile, urlaju jer im je žao što ostaju doma. Sljedeći lov zamjenim pse i opet ista stvar, oni koji ostaju doma se pobune i laju. Ne zamaram se time previše, jer mislim da nisu zakinuti niti u jednom pogledu.
-
evo ih nekoliko ispred bauhausa
-
Da li netko zna gdje se može nabaviti jeftino plastični boks koji se stavlja u gepek?
-
Imaš ga u skoro svakom petshopu. Cijena ovisi o veličini. Ja ga imam i u moj stane prepeličar. Super investicija, jer pas u njemu nakon lova spava, dovoljno je velik da se okrene. Prije nego ga u boks spremiš obrišeš ga da nije jako mokar, na vrhu boks ima pretince u koje stane lajna, rog, hrana, ručnik...
-
Di vam budu psi ako su jake zime (-20°C i vise)?
-
Di vam budu psi ako su jake zime (-20°C i vise)?
u kucici, samo punoj slame....po mogucnosti zobove
-
koliki treba biti boks za odraslog goniča
-
koliki treba biti boks za odraslog goniča
sto veci to bolji...
-
ja imam 2 psa i boks je veličine 3x3 m i podijeljen je na pola...jedan dio poda je izrađen od daske 5 cm(fosne) a drugi dio je betoniran...psi se svaki dan puštaju bez obzira na vrijeme,godišnje doba. kućica je napravljena,može se reći prepravljena od običnog zamrzivača(škrinje) koja je savršeno izolirana i pas se ugodno osijeća u njoj....sutra ću slikat pa ću stavit ovdje zagi
pozdrav
-
Pozdrav svima
Evo da i ja kazem kako sam ja to napravio;
Imam 4 pasa(NjLT),svaki ima svoj box dimenzija 2x4,2m.
Od toga 2,2m je natkriveno.
Dole na podu je 1,2m izbetonirano a ostalo je cigla po kojoj je posut šoder cca10 cm.
Kucica je na izbetoniranom dijelu,odvojena od betona za 10cm.
Kucica je radena od daske debljine 1,5cm,
ima kako ja kazem predulaz,jer sam ja iz kraja najjace bure pa da ne tuce pasu..
Kucica ima duplo dno izmedu kojeg je stiropor debljine 5cm.
Krov pokriven šindrom...
Problema sam imao što su mi bili kopali pa cak i cigle vadili,
ali sam onda na ciglu stavio mrezu dimenzije 5x5 pa posuo šoder tako da je sada u redu...
Eto to je otprilike to....
I u kucice sam im,kad je ovako zahladilo bilo, stavio slame odnosno sijena.... zagi
-
Kučica i boks za mog psa.
(http://img268.imageshack.us/img268/7489/dsc00227xd.jpg) (http://img268.imageshack.us/i/dsc00227xd.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img266.imageshack.us/img266/7168/dsc00229a.jpg) (http://img266.imageshack.us/i/dsc00229a.jpg/)
(http://img251.imageshack.us/img251/6318/057fe.jpg) (http://img251.imageshack.us/i/057fe.jpg/)
(http://img7.imageshack.us/img7/6435/060cw.jpg) (http://img7.imageshack.us/i/060cw.jpg/)
-
A,evo i mladog majstora koji ima 12 godina a,napravio je ovu kučicu sa lakočom.
(http://img513.imageshack.us/img513/2370/dsc00222bd.jpg) (http://img513.imageshack.us/i/dsc00222bd.jpg/)
-
Svaka čast just majstore d4,to je boks i kućica s 5 zvjezdica z1 z1
-
mislim da bi takve primjere trebalo sljediti, svaka čast kolega.
-
bravooo i za majsora od 12 godina!
stvarno lijep rad!
-
Bravo Junior d1
Goran Krilas
-
-ima jedna zanimljiva sličica sa portala balkankinology
-
E ovo je tuzno i ruzno tsd
Goran Krilas
-
treba tako vlasnika strpati
-
A iza ova dva šparheta je drvena vila od vlasnika... rol
Katastrofa...
2 zlatko jukic: just
-
U još gorim uvjetima sam vidio da stoje naj bolji svinjari za koje sam čuo.
-
Čovjek nema onu crvenu lampu, pa se kuje kote u pečnici da im naloži kad zahladi zagi
eh...kad bi to bilo najgore >:(
-
-baš mi je drago da ste se javili vi koji kao i ja volite svoje pse
-jenput bum poslikal pa vam bum pokazal kak imam doma a za
sad samo informativno imam 2 boxa 5*3 u kojem su po dvije drvene kućice 1,2*70m
na stupekima a u kućicama je zobena ili pšenična slama,
te još 3-ći box od 2,5*4 m za kuje u tjeranju ili dok su sa malima i u
tom boxu je kućica 1,8*2,5 m.
-ujeno boxovi se nalaze u ograđenom prostoru zasebno od dvorišta
20*10m
p.s. -volite svoje pse a uskoro ću postaviti slikice
Pozz svima ,dobra vam kob i dobar pogled od Dražena iz KC
-
Di si Zlatko kupio ove ogradne panele,dobro rješenje i izgleda uredno i pristojno.Ko ih prodaje u Hrvatskoj
-
http://www.univerzal.com.hr/ (http://www.univerzal.com.hr/)
Rade sve u vezi s ogradama zagi
-
Kolege, imam istarskog krat.gonica ima 5mj.radio bi mu kucicu pa me zanima kojih dimenzija,tako da ne bude prevelika zbog zime,a i kad odraste da mu bude taman.Hvala i DOBRA KOB.
-
90x60x60 cm će mu biti dosta (unutarnje dimenzije). Nemoj da te muči izgled,neka je psu toplo,suho i čisto. Stari frižideri su odlični za kućice,uz malo preinaka i dotjerivanja 1liga.
-
ok.Hvala Grome. d4