Ja bih volio da cujem komentare ljudi koji imaju iskustva u koristenju teletakta...
ja sam taj uredjaj koristio na mom psu,
prvo sam isao sa zvucnom signalizacijom, posle svakog tona komadovao sam mu da dodje i davao sam mu keksic kao nagradu,
kasnije sam kad je trebalo da sprecim recimo njegov ulazak u kuhinju viknuo Ne, ako bi i pored toga nastavio onda bih pritisnuo dugme za vibraciju i on se odma vracao,
isprobao sam i one blage elektrosokove i isto je reagovao prilicno panicno vracajuci se nazad,
tako da mislim da je ovo uredjaj upravo korektna sprava za one koji se plase da bi pas nesto lose sto mu se desava poveze sa gazdom u smislu da se pas plasi od gazde jer istovremeno mozemo da ga i nagradjujemo kad poslusa
s tim da treba napomenuti da ovo nije magicna sprava i pored nje treba se dosta truditi sa psom da nauci neke osnovne komande, pre svega da nauci sta ne sme/da ulazi gde ne treba, da jede od nepoznatih,da izlazi iz dvorista/...
ovo je bilo samo moje skromno iskustvo u vezi sa koriscenjem ovog uredjaja, moguce je da je bilo i drugih i drugacijih...
pozzzzzzz