Te lampe je najbolje montirati na cijev, ne na optiku jer tako izvučeš najbolje iz njih. Nosač za cijev se montira odmah iza prednjeg nišana na cijev, ovisno kolko je dug nišan, možda i nešto iza više. Uglavnom, poanta ja da baterija leži ispod cijevi tako da sami objektiv lampe bude u ravnini sa izlazom iz cijevi, najbolje uvući jedno 1 cm, radi izlaznih plinova prilikom eventualnog opaljenja metka. U tom položaju lampa najbolje baca snop u centar linije pucanja, odnosno optike. Mikroprekidač se može nategnuti čak i do okidača jer je flexibilan. Takva lampa je prilično praktična za potragu divljači ako ju se na taj način montira jer ne daj bože ako naletiš na živu divljač i treba brzo potegnuti, tamo gdje je centar snopa na taj način približno ide i samilosni hitac.
Dakle sama montaža i upotreba nije neka nauka.
Ovo zeleno svjetlo je već nauka i stvarno bi trebalo provjeriti da li to tako i funkcionira kako je navedeno. Osobno, mislim da baš i nije sve tak blistavo s tom lampom kad tražiš divljač u travi gdje ona ispušta tek kapljice krvi. Ne daj Bože da je tu večer magla ili rosa, mislim da bi onda i svaka kapljica rose svjetlila kao i krv. No, ne želim prejudicirati ipak previše. Treba probati. Teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo...
P.S. Samo su ti prokleti mikroprekidači živo sranje. S njima se borim otkad koristim te lampe. Već sam probao 4 različite vrste i tek jedan funckionira besprijekorno i to onaj prvi prvcati. Izgleda nakaradno u odnosu na ove kakti "novije", al ti noviji svako malo ne radi, treba mu baš pogodit stisak. A taj najbolji je kod jednog forumaša završio zajedno sa mojom lampom. Sad istražujem dalje za nabavu kvalitetnih PTS-ova.