Poštovani forumaši,
nedavno sam naišla na ovu odličnu stranicu tražeći informacije o životu divljači.U početku sam proučavala samo slike, ali ubrzo su me oduševile i teme s foruma, a posebno vaše priče iz lova. Na prijavu za forum sam se odlučila, jer bih trebala neke informacije.
Inače, imam 21 godinu, iz Zagreba sam, ali živim blizu šume i tek sam prije kojih godinu, dvije skužila da asfalt konačno mogu zamijenit prirodom (pametna...). I tak su krenule moje šetnje, sa bilo kim kog sam uspjela prisilit (svidjelo im se, znam ja to, hehe), pa polako i branje gljiva, oduševljenost činjenicom da mogu sama nešto pronaći u priodi i napraviti fino jelo od toga. Možda vam je smiješno, ipak ste svi iskusni poznavaoci prirode i lovci, al meni je takvo što, kao gradskom djetetu, još uvijek pojam. No, to mi nije bilo dovoljno, pa sam se nedavno zainteresirala za priču da u našoj šumi ima divljih srna, al naravno nikome nisam vjerovala da žive samo 10min od obiteljskog naselja. I tak je to sve malo „ozbiljnije“ krenulo, svakodnevno sam visila na netu, istraživala o životu, tragovima i glasanju divljači, stalno odlazila u šumu i ponosno slikala srneće ležajeve od prošle noći. Evo, prije par dana se jedna srna iz krda izdvojila i krenula ravno prema meni, nije me osjetila, pa se sljedećih 5min šetala na 10m ispred mene - možete si samo zamislit moju facu
Sve u svemu, pozdravljam vas sve i zahvaljujem na pomoći koju ste mi pružili!
Mina