Ne treba biti tako jaka... 20-25 % proteina i 10-15 % masti i to je to... To je dobar omjer. Nema potreba za jačom, osim kad je sezona lova, onda ova koju File predlaže... Probao sam u 4 godine koliko imam psa dosta toga i stvarno nema potrebe za Premium ako nije sezona jer se pas deblja... A moj pas je svaki dan vani u šetnji od 2-12 sati. Kako bi izgledao pas koji ne izlazi iz boksa a toliko jede...
Svaka čast, samo ne znam kako tvoje kolege gledaju na to da ti je pas u lovištu u 4 i 5 mjesec po nekoliko sati dnevno?
Ili možda nije u lovištu?
Svaka LU-LD bi trebalo imati, ako već nema, teren za obuka pasa gdje se može izvoditi psa 365 dana godišnje...
Kaj me briga kako oni na to gledaju kak su oni tu odluku donijeli i imaju isto pravo na korištenje tog terena kao i ja...
Slažem se sa Filetom da ne treba često mijenjat hrnau, ali ja sam tražio kaj mu najbolje paše. Za super premium hranu velim da jednostavno nema potrebe da je pas jede kad nije sezona... A tko hoće, zakaj ne... Ja po ljeti ne jedem odojka sa ražnja, nego nekaj na lešo i puno povrća i voda. A zimi čim masniju hranu. Zimi treba jaču hranu ili više hrane i psu davati, jer su i vremenski uvjeit drugačiji, treba psu energije i za grijanje tijela jer je hladno i ako se smoči... A po ljeti mu se od vrućine ne da ni micati, čemu ga toviti jakom ili obilnom hranom... Nije li to neki glas razuma?