idemo sad iz krajnosti u krajnost...
Ne, nema današnji pas nikakve veze sa vukom niti će ih ikada više imati, samo zbog toga jer ne žive u istom staništu. Da mu daš ne znam kakvo meso, opet je to meso iz trgovine (za koje vidimo da zna odležati u hladnjači godinama), negdje uzgojeno i otrovano svim i svačim, i nema veze sa mesom koji si vuk sam ulovi. Ta njegova divljač iz šume nije sigurno jela hranu zatrovanu nekakvim pesticidima i GMO glupostima. Isto tako, vuk ne pije vodu iz vodovoda u kojoj isto ima svega, nego si popije prirodnu vodu negdje na izvoru. Da ne kažem da je vuk u šumi na svježem zraku, a ne negdje u gradu i ne udiše smog kao ljudi i njihovi ljubimci.
Baš zbog toga je gotova hrana u današnje vrijeme bolja, jer je kod njene proizvodnje netko bar razmišljao o nutricionističkim i zdravstvenim potrebama pasa. Ne može mi nitko reći da je to lošije od otpadaka sa tanjura ili napoja koje uglavnom taj tvoj pesek na selu dobije, a u tom obroku sigurno nitko nije vodio računa jel to za psa zdravo ili ne, jel dobio dosta vitamina, jel će pojesti umjetne začine, sol, kruh, žgance ili tijesto iz tih ostataka.
I dobro kažeš, i sa tim žitaricama oko kojih je takva problematika, pas doživi 20 godina.
Što se tiće kompromisa, to se više nikada neće promjeniti, i ne radi se više o kompromisu, nego o načinu života u današnje vrijeme, jer živimo u takvom svijetu. Bar većina nas.
Ja bi isto svaki dan psu rezuckao meso i igrao se s njim cijeli dan, ali zbog posla i načina života jedva nađem vremena da i sam nešto pojedem kroz dan, kao i jako puno ljudi u današnje vrijeme.
Baš zbog toga, i zbog gore navedenih razloga, je dehidrat najbolje rješenje. Dobar dehidrat...
Kažeš: dehidrirana hrana za pse postoji puuuno kraće od purice s mlincima...
Nisam uspoređivao što duže postoji i što je bolje, nego mogućnost odabira, kako kod ljudi, tako i kod životinja.