Veliko bravo za vas, 
mi jos nismo stigli na taj stepen...al' bice valjda...
Risa treba zastiti jer je pred nestajanjem i brojnost mu je jako opala.
Jel ogrlica sa pracenjem? Muzjak ili zenka? (bas lep primerak na slici)
To je mlada risica Luna koja je pri prvom hvatanju imala svega 9kg i bila joj je stavljena VHF ogrlica. Pri drugom hvatanju (na slici) je težila 14kg i bila je spremna za GPS ogrlicu koja je teža od VHF. Primjerice odrasli ris Dinko je imao 27kg. E to je lijep primjerak 
Ma šalu na stranu, mislim da nema lijepog i manje lijepog risa-svi su prekrasni 
E sad sam stvarno odusevljen, pa vi Lunu imate u evidenciji od kad je bila devojcica.

Ako imate jos koju sliku npr. Dinka ili bilo kog drugog, rado bih je video.
Imate li priblizno tacno brojno stanje?
Mi nemamo, ali ima povremeno vesti da se vidja tu i tamo pokoji primerak, dosta ljudi ni ne zna kako izgleda ris, na zalost. Nadam da ce uskoro nesto vise da se poradi na tom planu jer ih stvarno treba zastiti i to maximalno.
I slazem se potpuno sa svima, kad bi lovci znali koliko je ta vrsta ugrozena i osetljiva nikad ne bi pucali na nju. Desava se i ovde da i od to malo sto ima, pokoji slucajem bude smaknut, navodno nije video u sta puca, sto je potpuno van pameti,(izes lovca koji ne vidi u sta puca a puca) onda se to krije jer se ipak zna da je zasticen ali zaklela se zemlja raju da se sve tajne sazanaju, pa tako i to.
Svaka cast jos jednom, praticu sa zadovoljstvom sve novosti na ovu temu kao i sva iskustva koja steknete na ovom radu.
p.s. slazem se , svaki primerak je prekrasan i prica za sebe. Ova story o Luni mi bas prijala.