m4
Jucer sam u strelicarskom klubu napravija mali pokus.
Pucam zakrivljenim lukom(desnim lukom i livo oko zatvoreno) i palo mi je napamet isprovati kako bi bilo nanisaniti sa oba oka da vidim kud bi to oslo.
Al kako oprema koju koristim nije moja nego klupska odlucija san biti oprezan pa san nanisanija desnim okom pa onda otvorija livo i nista se nije dogodilo!? Kako ja imam livo oko dominantno nisan je triba pobici ali nista! Opalija san nakon toga 40tak strijela pola nisaneci sa jednim a pola sa oba oka i sve idu na isto misto!
Isprova san sve testove koje san nasa za odredjivanje dominantnog oka i siguran sam da je to kod mene livo ali ovo sad mi nije jasno. Jedino objasnjenje je ono koje ima 50AE da je mozak jednostavno navika koristiti desno oko u postupku nisanjenja, to jos lakse sta su oba moja oka jednako dobra, vide isto.
Ako je to slucaj onda se to kod mene dogodilo bez posebne vjezbe, jednostavno s vremenom jer jos od drvenih pusaka ja nisanim desnim okom uz zatvoreno livo pa se valjda moj jadni mozak prida u borbi s tvrdoglavim magaretom
Doduse da nije lovstva i foruma nikad mi nebi palo napamet ispitivati mogucnost pucanja i nisanjenja sa oba oka...