Spinnaker:
Ako postavis metu tacno na 30 m i pogodis 3.1 cm iznad centra sigurno ces pogoditi jako blizu centra na 300 m. metu postaviti precizno na tu daljinu inace se sve mjenja. Mozda ce trebati minimalno podesiti vertikalnu turetu da se upuca na stvarnu daljinu od 300 m. Dole sam dodao standardnu metu za odredjivanje elevacije. Treba je samo odstampati u A4 formatu i postaviti na pravu daljinu od 25 m. daline u u yardima ali sa malo
Sto se tice znoja samo sam htio reci da nasa koza bolje osjeti neke stavri kao vjetar nego oci a kad je mokra lakse je i brze dobiti osjecaj. Veseli me da su momci odlucili ici i pridruziti se ekipi koja se takmici. na forumu ima ljudi koji imaju takmicarsko iskustvo sa ovog strelista tako da mogu i sa njima popricati i saznati vise o pravilima, protokolu i sta im sve treba za ponijeti. Bilo bi dobro i fer da na takmicenju podjele kalibre u pristojne grupe pa da se ne takmice 308 w protiv 338LM jer to nema smisla. Manji kalibri skupa pa 7-8 mm skupa pa onda veci kalibri posebno...
Grome- 1,5 cm visoko na 50 m je oko 175- 180 m nula sto je dobro za lov ali ne i za ovo takmicenje. Treba ti 2-2.5 cm visoko za 200 m nula prosjecno a za 300 m nula ti treba 5 cm visoko na 50 m. 30 m je blizu i sve se cisto i lijepo vidi i lako se i brzo upuca.