Do sada sam imao Lanciu Deltu Integrale Evo 3,znaci klasicni permanentni pogon,to je bilo negdje oko 95 godina,vozio sam je negdje oko 3 godine,trosila je vise zadnje gume nego prednje ali ne velika razlika,omjer prijenosa negdje oko 54 otraga i 46 naprije.
Onda sam oko 00 god. vozio Isuzua Troopera,imao sam ga malo vise od godinu dana,normalno zadnji pogon ili ukljucis automatik onda je takodjer zadnji dok god ne pocmu proklizavati itd...trosio je vise zadnje gume i to dosta velika razlika..
Sada imam ladu za lov,vozim se jako malo i samo po terenu tako da jos nisam primjetoi neku veliku potrosnju guma ali mi se cini podjednako,
A za gradski lov imam Alfu 156 cross. permanentni pogon na sva 4.omjer u normalnoj voznji negdje oko 60% otraga i 40 % napred ili po potrebi(torzion C dif.)prezadovoljan sam sa pogonom samo da su mi jos sporohodne,vozim ga vec preko dvije godine i trosi mi vise zadnje gume.
Izmedju toga sam jos imao dosta auta samo sa prednjim pogonom i tu su mi se opet trosile prednje gume puno vise nego zadnje...
Znaci moj zakljucak je da u svakom slucaju trosenje guma ovisi o pogonskim osovinama ili poluosovinama ili kako bi to vec mogli nazvati.