Vrijeme je da vas ponovo vratim na svoje "postove" na str. 17 ove teme (tko voli nek' pogleda). Lada "1,6" izgleda da je definitivno mnogo bolja od "1.7", a naročito "1,7 i" i to iz jednostavnog razloga, što uostalom i jest obilježje pouzdanosti - jednostavna je. Nema elektronike, nema raznih senzora, nema lambda sondi i drugog sr...a. To je odlično vozilo za teren, a za malu lovu!
Trebali bi biti u mojoj koži: treba mi drugo vozilo za teren koji sam do sad prelazio Ladom, a ne znam koje. Za malu lovu i ekstremne uvjete - tako da ozbiljno razmišljam o Unimogu, a to je priznat ćete - daleko viša kategorija od klasičnog terenca. Probali smo naime specijano pripremljenog Defendera i završio je neslavno! Problem je u veličini i težini. Badava mu obje "špere" i super gume i dignuta karoserija i mrcina od motora kad je propao u blato kao sjekira. Po istom tom blatu moja mala i lakša Lada prolazi kao kornjača. Nije mi pukla ni poluosovina niti umrlo vitlo prilikom izvlačenja iz vakuuma blata! A sve to za 500 eura koliko još možda vrijedi!!!
Kad jednom na njoj napravite limariju kako spada, pojačate mjesta gdje se učvršćuje reduktor i spone zadnje osovine, pojačate spone (srednje i poprečnu), zaštitite karter i manđete, složite motor (lanac i gavu) i redovito ju vozite kroz travu i blato - niti staje niti trune. Ako ju tovarite i ubijate kao ja svoju onda tu i tamo nešto i pukne ali ništa skupo. I ne od Vardara po do Trigava nego samo za šumu. Do šume možete svojim Land Cruiserima i ostalom šminkom - tu vaš put ionako završava!