Na starom grand cherokeeju sam vozio Malatestu kobru nt (protekt, kupljene u vrbovcu) i napravio sam s njima cca 5 tkm, kaj se tiće blata, stvarno su OK bile, no na snijegu mi se nisu baš pokazale dobre, pogotovo za stati...
Sad na novom imam country beast (iz gorice) i guma je za klasu bolja od malateste, u blatu odlično, super se čiste, a za razliku od malateste dobre su i po snijegu
Buka je čak malo manja sa country beast, no nisu iste dimenzije, pa i to igra neku ulogu
čisto za detaljiste na starom sam imao 235/75/15, na novom imam 215/80/16 s time da 215 je gazna površina, a ako idem mjerit gumu, ispadne 235
ni sa jednima nisam prelazio 120 km/h makar vele da do 160 ili 150 ne bi trebalo biti problema.
Kaj se tiće tehničkog, nisam imao problema. Obje gume imaju potrebne piktograme i oznake. (Znam da gledaju DOT i dimenziju, da li još nešto osim toga, ne bi znao)
Mogu još navesti primjer Open landa i Malateste na istim autima (grand cherokee zj) s istim motorima, open land je tiši, no u blatu podosta slabija, kolega se mučio gdje ja nisam niti osjetio da sam prošao
Vezano za razljepljivanje gaznog sloja, nisam imao proglema s time. Ali kolega (gore spomenuti) je na jednoj gumi, no on se i vozio s njima kolko i auto ide, (190
), bili smo skupa i nježnim glasom sam mu dao do znanja da uspori
Koliko sam čuo, veliki postotak kamiona i buseva(čak prek 80%) se vozi na protekt gumama. (informacija nije provjerena, pa ne znam da li je vjerodostojna) Ja samo znam da sam vidio protekt gume na ZET-ovim busevima