Danas je moj drug Sloba štetovao(isto kao da sam i ja)Neki neandertalac koji na svu žalost se zove čovekom(možda ih je bilo više-dakle čopor majmuna)je otrovao skoro sve pse u njegovom dvorištu,ukupno 7,samo pšukim slučajem nisu svi uneli otrov u sebe,5 baraka,jedan terijer i jedna ženka NKD-a su se otrovali,jeadn pas je uginuo,barak Kapi-Boni,zatečen mrtav,ostali su bili na ivici smrti(Žuća,Gora,Sneža,kerušica od Bonija i Gore)kao i pomenuti NLT i NKD.Jadni halapljivi Boni je uzeo najviše hrane u koju je taj bilmez ubacio otrov i na licu mesta preminuo,dok su ostali nekoliko sati lebdeli na iviciu smrti,oporavak je započeo izgleda da stvar ide na bolje,ali dok sve ne prodje treba biti umereni optimist.Reč je o trovanjima organofosfatima,lako dostupnim za nabavku u bio kojoj poljoprivrednoj apoteci,široko korištenim insekticidima.na svu sreći postoji specifični farmakološki antidot atropin koji uz ostalu terapiju(simptomatsku) ako se da na vreme u dovoljnoj dozi dovodi do pomaka nabolje.Klinička slika je vrlo upečatljiva:uriniranje,defekacija,pojačano baljenje,usporen srčani rad,grčevi,fascikulacije mišića,uske zenice,sa poremećajima svesti do kome(ako dodje do toga reč je o teškom trovanju sa visokim % smrtnosti)...Nekoliko sati su Žuća i Sneža kao i NLT Pinokio lebdeli izmedju života i smrti i zahvaljujući veterinarki Jeleni i našem požrtvovanju najgore je prevazidjeno i oporavak je sporo ali sigurno započeo...Za Bonija na žalost nije bilo spasa,tek su mu bile nešto više od 2,5 god,bio je to duša od psa,radan i inteligentan,posebno dobar svinjar,a u par legala sa Gorom je dao dosta dobre potomke.Nisam ni ljut ni ozlojedjen,više sam rezigiran zbog činjenice da postoje takve spodobe u ljudskom obliku koje se "švercuju "kao ljudi a u stvari su isfrustrirane i zlobne moralne nakaze koje mogu na podmukao i svirep način lišiti neku životinju,pod okriljem noći,bacajući otrov u zalogaju hrane....