moja budala je to radila obrnuto kako imam sejfo ja fantasticne kucice onda nemoze je probiti, a i betonirano je!
nisam bio sigo staviti krov on je preskako 2,60cm toliko mi je boks visok!! pa tako me je zajebavo neko vrjeme!
pas kojega redovio pustas imas vise problema sa njim nego sa psom kojega neredovito pustas!
kad sam ja redono pusto svaki dan pse u polje,ond aje to bilo uzas ako nebi mogao slucajno jedan dan da ih pustis onda ako su u dvorisu pobjegnu za sekundu jednu!
sad to radim da vise nisam redovan. tj,. ili nekad pustim prije podne ili poslej podne ili jedan dan preskocim, tj. pustanje u polje! ali sam sad pse priucio da su cjeli dan u dvoristu, moze da bude kapija otvorena, ali nema sanse da izađe van! samo samnom izlazi! e to mi je puno trebalo da je naucim ali sad nemas problema sa tim!
premda ja svoje pse previse i mazim! a to bas i nije dobro za pse!
ali stacu kad sam takav!
pas lovacki pas treba da je isto puska! kad sa njom pucas ond apucas u divljac, tako i kada psa lovackoga psa pustas u setnju on treba da ima neki kontakt sa divljaci!
ako ga previse bezveze pustas u setnju tj., da se on izleta onda je vece vjeroatnost da ce gluposti raditi! tj. kad krenes u lov a on se okrene i macke ganje ili slicno, jer nemoze da razlikuje setnju od lova!
to je naj veci problem kad imas jos mladoga psa do dvije godine,a ti ga svaki dan puso da se on seta!
kasni je kad skonta onda vise niej problem!
sta hocu reci mozd ada ih sad nepustas jedno dan dva! da malo skontaju ko je gazda!
ond ada ih pustis, sigorno da ce poluditi, nece ih nista moci zaustaviti! kad se vrate ond aopet dva dana pauze! i tako naredni mjesec dana ! vjerovatno da nikad vise neces imamti tih problema!