Autor Tema: Hrvatski KAUBOJI  (Posjeta: 3516 vremena)

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
Hrvatski KAUBOJI
« u: 25. 09. 2008. 08:49:44 »
 Bas sam naletio na ovaj clanak gdje su i video klipovi nasih, domacih hrvatskih KAUBOJA 2p
Interesira me vase misljenje o temi.
POGLEDAJTE video:
http://www.24sata.hr/news/clanak/hrvatski-revolverasi-svoje-pothvate-stavljaju-na-web/81449/?context=naslovnica&web_page_id=main_page

Offline kruns

• K
  • *
Odg: Hrvatski KAUBOJI
« Odgovori #1 u: 25. 09. 2008. 09:21:57 »
Nemam riječi...

Upravo se zbog ljudi takvih profila, izmišljaju i promptno provode (što je neuobičajeno kod nas) sve stroži i uskogrudniji zakoni o oružju, koju ne mimiolaze ni nas lovce (ili da se bolje izrazim pogotovo ne nas lovce).

Naravno da SAM PROTIV NEOVLAŠTENOG POSJEDOVANJA I NEISPRAVNOG KORIŠTENJA ORUŽJA, kao i svaki normalan i socijalno osviješten čovjek.

Naravno da pojedinac koji želi nabaviti neku vrstu oružja MORA zadovoljavati određene uvjete koji se provjeravaju prilikom stjecanja dozvole za isto, a temeljem kojih se "selekcioniraju" posjedovatelji vatrenog oružja.

Slažem se u potpunosti s gosp. Gvozdanovićem, koji je na tu temu već mnogo puta pisao kolumne u različitim medijima. Osoba koja LEGALNO posjeduje vatreno oružje s mnogo će ga manjom vrjerojatnošću i zloupotrijebiti.

Ono što mene najviše smeta je što se u cijeloj ovoj priči lovci tretiraju gotovo jednako kao i svi ostali građani. Prođeš edukaciju (koju ostali nabavnici oružja u velikoj većini ne prolaze; govorim o lovačkom oružju), odstažiraš, položiš ispit, skupiš sve potrebne papire za nabavnu i konačno posjeduješ oružni list (za lovačko oružje naravno, koje se po mojem mišljenju, iako možda ima istu svrhu i namjenu, nikako ne može stavljati u istu skupinu s ostalim vrstama naoružanja tipa vojničko i sl.).

I onda na kraju ne smiješ nikoga ni krivo poledati, ne daj Bože biti sudionikom nekakve svađe, moraš trpjeti uvrede "susjeda", "gnjevnih građana" osjetljivih na lovce, bez ikakvih mogućnosti da im se odupreš (govorim isključivo o verbalnom otporu). Jer ako do policije dospije prijava na tvoje ime.... S veeelikom vjerojatnošću gubiš sve gore navedeno.........

To nije fer. A takvi likovi kakve možemo vidjeti na ovim video klipićima i dalje slobodno hodaju (iako im se face vrlo dobro vide i moguće ih je locirati od strane nadležnih organa), gomilaju pod krevetom automate, pištolje, bombe... I onda oni sami, ili njihova djeca, raznesu pola škole, slučajno ubiju prijatelja, dekapitiraju bivšu ženu i njezinog ljubavnika....i na kraju sebe....

ZAKLJUČAK: LOVAC S LOVAČKOM PUŠKOM U RUCI I OVAKAV GRAÐANIN S INIM ORUŽJEM U RUCI - N I J E   I S T O!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Macak

• K 1000
« Odgovori #2 u: 25. 09. 2008. 09:37:32 »

To nije fer. A takvi likovi kakve možemo vidjeti na ovim video klipićima i dalje slobodno hodaju (iako im se face vrlo dobro vide i moguće ih je locirati od strane nadležnih organa), gomilaju pod krevetom automate, pištolje, bombe... I onda oni sami, ili njihova djeca, raznesu pola škole, slučajno ubiju prijatelja, dekapitiraju bivšu ženu i njezinog ljubavnika....i na kraju sebe....

ZAKLJUČAK: LOVAC S LOVAČKOM PUŠKOM U RUCI I OVAKAV GRAÐANIN S INIM ORUŽJEM U RUCI - N I J E   I S T O!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tocno! Problem je u tome, sto policija ne radi svoj posao kako treba i onda se na kraju trpa sve u jedan kos, pogotovo nas lovce.

Offline shandi

• K 1000
« Odgovori #3 u: 25. 09. 2008. 10:08:36 »
ilegalne vlasnike treba zbog neovlaštenog držanja oružja spremiti na godinu dana u zatvor pa da imaju o čemu razmišljati za to vrijeme,i za primjer drugima.a legalne vlasnike bi trebali nagraditi time da se smanje sva sranja koja nam nameću.
Kad se šolja rakije narolja,onda šolja radi što ga volja!

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
« Odgovori #4 u: 25. 09. 2008. 10:32:23 »
Ja se pitam koliko je na ovom videu policajaca i aktivnih vojnika ili mozda onih koji imaju PTSP mad
 Zalosno je da zbog ovakvih trpimo mi ,posteniji.
Gvozdanovic je svakako u pravu just
Bas kao i vi sto komentirate. ;)

Offline josip89

• K 1000
« Odgovori #5 u: 25. 09. 2008. 19:46:17 »
Što se tiče naših zakona vidi se da ih je pisao običan idiot koji nema pojma ni očemu,jer da išta zna takav zakon nebi ni donio.Kad god se dogodi neka pucnjava,pljačka ili slično sve su krivi lovci treba svima oduzeti oružje,a niko ne pita sa kakvim oružjem se ti isti događaji i događaju sigurno ne sa lovačkim oružjem,ali nek neki lovac nekog krivo pogleda odma se oduzima oružje on nije normalan.Isto tako se i vidi ko nam je u saboru ljudi koji isto tako gledaju samo svoju korist,ma šta oni znaju o lovstvu i oružju i postotku zlodjela počinjenih sa lovačkim oružjem...
Isto bih se nadovezao da su sad finci rekli da trebaju promjeniti zakone o oružju dobnu granicu za oružje sa 15 na 18 a ubojca je imao 22 to opće nije logično.

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
« Odgovori #6 u: 25. 09. 2008. 20:02:05 »
Što se tiče naših zakona vidi se da ih je pisao običan idiot koji nema pojma ni očemu,jer da išta zna takav zakon nebi ni donio.

Gospodo, zakon i inače donose ljudi koji uglavnom nemaju veze sa problematikom zakona koji pišu.Da se kad se piso zakon o oružju pitalo blackpowdera,kaligulu,,dudu gvozdanovića,medu,sky-a,zokija,medicusa....i ostalih 50000 lovaca i još par tisuća strelaca nebi bilo ovakvih sranja i nebi se legalni vlasnici oružja osjećali ko kriminalci.E kad saborska gamad misli samo na to da zadovolje svoje guzice.....Briga njih kaj mi mislimo....Ionak smo za većinu opasna kategorija stanovništva.Zato je kriminalizacija legalnih posjednika oružja....
Bolje nas razoružat.....
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline medicus

• K 500
  • A cane non magno saepe tenetur aper.
    • http://piceapungens.com/
« Odgovori #7 u: 25. 09. 2008. 21:28:59 »
Što se tiče naših zakona vidi se da ih je pisao običan idiot koji nema pojma ni očemu,jer da išta zna takav zakon nebi ni donio.

Gospodo, zakon i inače donose ljudi koji uglavnom nemaju veze sa problematikom zakona koji pišu.Da se kad se piso zakon o oružju pitalo blackpowdera,kaligulu,,dudu gvozdanovića,medu,sky-a,zokija,medicusa....i ostalih 50000 lovaca i još par tisuća strelaca nebi bilo ovakvih sranja i nebi se legalni vlasnici oružja osjećali ko kriminalci.E kad saborska gamad misli samo na to da zadovolje svoje guzice.....Briga njih kaj mi mislimo....Ionak smo za većinu opasna kategorija stanovništva.Zato je kriminalizacija legalnih posjednika oružja....
Bolje nas razoružat.....kod nas bi odmah smjenili nadležnu ministricu-pa ko je vidio još podrume radit rol rol

A kud mene stavi u ovu ekipu,ja imam 3 posta u rubrici lovako oružje i streljivo ččč

Katastorfa mi je ova baka sa pištoljem,a o ovoj ekipi sa kalašima da ne pričam,meni kolega na Slunju nastradao od kalaša iz kojeg je on pucao školskim streljivom pod ajmo reći kontroliranim uvjetima,tako da kad vidim ovakve "avanturiste" kako mašu puškama,uf...

Ali o zakonima i pravilnicima bi mogo samo reći,nije to tako lagano kako se čini,sjedneš i napišeš....,osim toga zapad s kojim se mi volimo uspoređivati ima po vašim tumačenjima odlične zakone i kod njih je sve idealno,a kad ono odjednom se pojavi neki finac ili amer pa ubije 15-20 ljudi,ili austrijanac pa zatvori djecu na 20 godina u podrum 
« Zadnja izmjena: 25. 09. 2008. 21:32:25 od medicus »

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #8 u: 25. 09. 2008. 21:32:20 »
Krivi su i roditelji koji tim balavcima od malena pune usi o ratu i ubijanju pa oni postepeno postaju divljaci,huligani,nasilnici i zele to da probaju.
kradu,pljackaju da bi kupili to oruzje i municiju a onda se nafiksaju i rade gluposti.

Pod hitno takve slucajeve rijesavat zatvorom i teskim prisilnim radom ne bi li im se to izbilo iz glave.
jer dok je njih mi normalni ljudi cemo strahovati hodajuci ulicom poslije 8 sati navecer i lupati glavu razmisljajuci gdje i skim nam se djeca druze i izlaze u birtije.
pozdrav

Offline magwin

• Global Moderator
  • K 3000
  • smatraju nemogućim ono što nisu probali
« Odgovori #9 u: 25. 09. 2008. 21:52:37 »
Možemo mi njih kritizirati i ocrnjivati,ponestaje mi riječi kojim bi opisao ovaj IDIOTIZAM ali svi ovi nakurčeni šupci imaju uglavnom dobar "background" pa im svejedno nitko ništa ne može mad

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
« Odgovori #10 u: 26. 09. 2008. 08:47:22 »
Možem mi njih kritizirati i ocrnjivati,ponestaje mi riječi kojim bi opisao ovaj IDIOTIZAM ali svi ovi nakurčeni šupci imaju uglavnom dobar "background" pa im svejedno nitko ništa ne može mad

Dečki to je nažalost pravilo prije neg iznimka.zamisli da neko od nas stavi filmić kak puca iz pištolja il karabina na streljani >:(
Zbogom oružje,uvjeravam vas
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline draganco

• Moderator
  • K 2000
  • Bez Lova nema zivota!
« Odgovori #11 u: 26. 09. 2008. 09:16:07 »
 2p
Mislim da nije ovo bas za reklamu,tako je poceo i onaj Finac!
Pogotovo sto se ovde vidi da su u pitanju Maloletnici ili malo stariji?
Dobra Kob-Dobar Pogled

>IAAMM<

Offline josip89

• K 1000
« Odgovori #12 u: 26. 09. 2008. 09:17:55 »
To je sigurno jer se lovcu ne tolerira takvo "nedolično" ponašanje jer ipak su oni rizična skupina građana kojem bi moglo pasti na pamet da uleti u sabor i počet pucat,ali jebiga kad neko drugi napravi tako nešto pa to je normalno dogodi se.

Offline magwin

• Global Moderator
  • K 3000
  • smatraju nemogućim ono što nisu probali
« Odgovori #13 u: 26. 09. 2008. 13:34:26 »
Možem mi njih kritizirati i ocrnjivati,ponestaje mi riječi kojim bi opisao ovaj IDIOTIZAM ali svi ovi nakurčeni šupci imaju uglavnom dobar "background" pa im svejedno nitko ništa ne može mad

Dečki to je nažalost pravilo prije neg iznimka.zamisli da neko od nas stavi filmić kak puca iz pištolja il karabina na streljani >:(
Zbogom oružje,uvjeravam vas
To i govorim..................

Offline zvedris

• K 100
  • **