Nemam riječi...
Upravo se zbog ljudi takvih profila, izmišljaju i promptno provode (što je neuobičajeno kod nas) sve stroži i uskogrudniji zakoni o oružju, koju ne mimiolaze ni nas lovce (ili da se bolje izrazim pogotovo ne nas lovce).
Naravno da SAM PROTIV NEOVLAŠTENOG POSJEDOVANJA I NEISPRAVNOG KORIŠTENJA ORUŽJA, kao i svaki normalan i socijalno osviješten čovjek.
Naravno da pojedinac koji želi nabaviti neku vrstu oružja MORA zadovoljavati određene uvjete koji se provjeravaju prilikom stjecanja dozvole za isto, a temeljem kojih se "selekcioniraju" posjedovatelji vatrenog oružja.
Slažem se u potpunosti s gosp. Gvozdanovićem, koji je na tu temu već mnogo puta pisao kolumne u različitim medijima. Osoba koja LEGALNO posjeduje vatreno oružje s mnogo će ga manjom vrjerojatnošću i zloupotrijebiti.
Ono što mene najviše smeta je što se u cijeloj ovoj priči lovci tretiraju gotovo jednako kao i svi ostali građani. Prođeš edukaciju (koju ostali nabavnici oružja u velikoj većini ne prolaze; govorim o lovačkom oružju), odstažiraš, položiš ispit, skupiš sve potrebne papire za nabavnu i konačno posjeduješ oružni list (za lovačko oružje naravno, koje se po mojem mišljenju, iako možda ima istu svrhu i namjenu, nikako ne može stavljati u istu skupinu s ostalim vrstama naoružanja tipa vojničko i sl.).
I onda na kraju ne smiješ nikoga ni krivo poledati, ne daj Bože biti sudionikom nekakve svađe, moraš trpjeti uvrede "susjeda", "gnjevnih građana" osjetljivih na lovce, bez ikakvih mogućnosti da im se odupreš (govorim isključivo o verbalnom otporu). Jer ako do policije dospije prijava na tvoje ime.... S veeelikom vjerojatnošću gubiš sve gore navedeno.........
To nije fer. A takvi likovi kakve možemo vidjeti na ovim video klipićima i dalje slobodno hodaju (iako im se face vrlo dobro vide i moguće ih je locirati od strane nadležnih organa), gomilaju pod krevetom automate, pištolje, bombe... I onda oni sami, ili njihova djeca, raznesu pola škole, slučajno ubiju prijatelja, dekapitiraju bivšu ženu i njezinog ljubavnika....i na kraju sebe....
ZAKLJUČAK: LOVAC S LOVAČKOM PUŠKOM U RUCI I OVAKAV GRAÐANIN S INIM ORUŽJEM U RUCI - N I J E I S T O!!!!!!!!!!!!!!!!!