Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
Dvogled- nužan i potreban
Lovac:
just
Goran:
Isto tako malo poznati Vanguard i ma nekoliko lijepih i prvoklasnih modela sa dobrim cijenama koje vrijedi pogledati ako postujete dobro staklo a ne zelite puno platiti. Model Endavour dolazi u nekoliko verzija i sve su odlicne. prijatelj ima 10.5x45 i jako ga hvali a i ja sam ih vidio nekoliko narucenih iz US i svi su bili impresivni. Ipak Atlas ED 8x42 ili 10 x 42 is je tako dobar i jeftin izbor. eagle Optics je sigurna kompanija kao i Optics Planet i tu nema prevara i gluposti.
tuzlic:
Dvogled/Dalekozor mi je jako bitan i imam teški Nikon 10-22x50 (1,125g) koji je dobar ali za svakodnevno nošenje u lov užas i zbog toga sam se odlučio kupiti nešto lagano ne preveliko i skupo.
Pa dvoumim se između nekoliko modela ,a potrebno mi je za svakodnevno korištenje ,pirš i malo na čekanju ,nešto kvalitetno (znam koliko love toliko muzike) . Najviše me interesuje roof prism i fully multicoating.
Evo i nekih od interesantnih a nisu puno love pa ako netko zna više mnogo bi mi pomogao da ne bacam lovu bezveze ?
Minox 10x25
Minox 8x25
Minox Monocular 8x25
Leupold Rogue 8x25
Steiner Predator Pro Xtreme 8x22
Pentax TS 8x21 Titanium
Pentax TS 10x21 Titanium
Pentax 8x25 UCF-X II
Pentax WTU 10 x 25mm
Nikon 8x25 Travelite VI
Nikon 10x21 Sprint IV
Nikon Trailblazer ATB Waterproof Compact 8x25 Black
HS-2000:
Ja imam olympus 10x42exps i plati ga 820kn, dobio neko veliko snjiženje preko prijatelja.
Za sada sam zadovoljan i pve što meni treba je ok,koristim ga u lovu i na streljani na 25m za pištolj i mogu reći da je stvarno odličan.
Pozdrav
Neno:
Pirš kako tako, čeka slabije svjetlo zaboravi ove s 25 objektivom to je za pozorište ili idealne svjetlosne uvjete.
Moj savjet 8X40 ili slično cca pola kile možeš nositi oko vrata, i od ponuđenih proizvođaća Minox.
Imam Leupolda s 42 objektivom, provao sam Nikona, Steinera i nažalost kasno Minox BL serije, jer da sam ga vidio prije bio bi moj.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju