Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI

Fotoaparati i objektivi

<< < (13/17) > >>

SEJFO:
postovi su vam super!!! d4
OLD generacijo!!!!!
Samo što moj sin ima 29  hao

OldHunter:
Malo "crnog" (?) humora:

Lovački:
Žena me pita: Čemu imaš toliko pušaka kad ti za lov treba samo jedna ?  pljus

Fotografski:
Žena me pita (opet): Čemu imaš toliko objektiva kad na aparatu (najčešće op.a.) imaš stalno istoga ?  uf

Kako nije baš to tako, iskreno za lov bi mi bile dovoljne (min.) dvije puške, a za fotografiju jedan zoom objektiv širokog raspona i to je to.
Ali kako to baš nije tako "jednostavno", za lov imam 7 (sedam) pušaka, a za fotić imam 5 objektiva (i hrpu druge opreme).  paci dois

kmkole86:
da Old ali ti imas lovacki staz i verujem da napocetku nisi imao sedam pusaka, i takodje znam da napocetku kada prvi put neko pocne da se sreces sa oruzjem najboljei i najisplatljivije je da uci da gadja vazdusarom ili  malokalibarkom a ne 9.3x62, mada opet pricam ovo generalno. a i kako neko kod nas rece pusaka i metaka nikad dosta. takodje Old ti umes i da koristis taj aparat i tih svih pet objektiva a vecina ne ume ni aparat i blic da podesi i uskladi podesavanja aparata sa podesavanjima blica, a hoce da kupe profi aparat od preko hiljadu eura, ali ono nema veze.. zeleo sam da pomognem ljudima koji tek sada pocinju da se bave fotografijom da ako ne planiraju da se bave ozbiljno ne bacaju pare na skupe aparate i objektive jer sva ta oprema sama po sebi ne garantuje uopste dobru fotografiju,bar ne toliku koliko su para bacili, ali vidim da mi nije uspelo, tako da necu vise da zadrzavam ovu temu, nastavite dalje i zelim srecnu svakom novo zagrizenom ljubitelju fotografije koji puke velike pare za opremu i odluci da se bavi time, lepa je umetnicka fotografija, a ostatku koji kasnije shvate da je ipak umetnicka fotografija veliki korak za njih i da njima treba nesto potpuno drugo...pa necu nista da im pricam shvatice sami... z10

Old jos jednom veliki pozzdrav za tebe. dobar pogled  zagi

sambarhunter:
Dragi lovci forumasi,

Hvala na savjetima,postovima koliko truda ste si dali da to sve opisete u kratkim crtama... d4
Ja slikam i volim da slikam u prirodi lovu itd. ali ne profes. vec 5 godina koristim moj KODAK Z740
i dosta lijepih kvalitetnih slika sam s njime uslikao,divljaci prirode, pa sam mislio da kupim SLR i slike ce biti jos bolje ali kako vi kazete drage kolege da se ne upucujem u dslr i ne stvaram si probleme jer tome nikad kraju...Nisam znao da je to toliko   pesi   komplicirano.

Decki hvala jos jednom....

kmkole86:
zato mrzim ovakve razgovore jer sto coveka shvate na sto nacina. proceni sebe, da je lako bas i nije ali kada nesto iskreno volis onda nema toga sto ce ti na put stati. proceni lepo svoje zelje i mogucnosti interesovanja i odluci. krenes pa vremenom naucis, ako odustanes i smoris se onda znaci da si pogresio i bacio pare, ako picis dalje prosirujes znanje itd onda ti zelim srecu, samo nastavi tako.  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju