Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > GPS i slična elektronika za lovca
POJAČIVAĆ ZVUKOVA
TUROPOLJE:
Ja mislim da je to dobra stvar i da vam isto još pojačava adrenalin .
a ako još štiti sluh kud bolje .
Pa ta sprava nije za masovno uništenje divljači .
Kako su neki mislili na poluautomate ( ja ih osobno nevolim niti bi ih ikad kupio jer mi je draži moj ,, šarajzlin,, ) pa kad su vidjeli da se sa time treba znati i pucati opet nose repetirke ...
OldHunter:
Lov je jedna od najstarijih (ako ne i najstarija) čovjekovih zanimacija. Normalno je da je tokom godina (desetljeća / stoljeća i tisućljeća) njegovo umijeće lova evoluiralo i to najviše u tehničko-tehnološkom smislu.
Nemoguće je potegnuti crtu i reći "ovo je granica do koje se prihvaća tehničko-tehnološki napredak u korištenju lovnih pomagala".
Kao što je skyangel rekao, gdje je onda granica ??
Zar treba izbjegavati i termo odjeću, kvalitetnu obuću, dali smijemo uopće nositi i naočale (ili nedaj Bože slušni aparat).
Svatko od nas ima pravo na svoje poimanje etičnosti korištenja sredstava u lovu, ali ih smije koristiti do granice koje su regulirane Zakonom. teaa
Kako u ovom slučaju, Zakon ne zabranjuje upotrebu ovakovih uređaja (pojačivać zvukova), svakom od nas je ostavljeno na volju dali će isti koristiti u skladu sa svojim etičkim (i financijskim) načelima ili ne.
Mislim da bi se više trebali posvetiti raspravi (u okviru ove teme) o upotrebljivosti i srsishodnosti takovih uređaja, a manje držati moralne prodike u smislu "kako lovac koji koristi takova pomagala nije PRAVI lovac".
Schultz and Larsen:
--- Citat: Schultz and Larsen - 11. 03. 2010. 12:21:21 ---Da tema ne ode u Off t..i etiku... zagi
--- Kraj citata ---
skyangel:
Kako god da bilo, ja sam odlučio kupiti tu stvarčicu pa kad ju isprobam, napravit ću kratki review. Makar neću niš ni pisati jer je u zadnjiih nekoliko mjeseci skoro bilo kakav review predmet je provokacija i osuđivanja. Potrošio sam x novaca i isprobao 4-5 različitih lampi i nosača da bi savjetovao best buy za lampe, a naišao na osuđivanje da to nije lovački, ovak onak i ne znam kak. Potrgao sam se i potrošio novaca da nađem liniju dobave KG-12 koji je najbolji solvent za čišćenje bakra iz cijevi na svijetu, a u Hrvatskoj ga je nemoguće kupiti, i kad sam postavio oglas za prodaju, opet pitanja i podpitanja koja su čista provokacija. I kad oćeš pomoć ljudima savjetom ili nečim, jer nas naši trgovci deru godinama, većina onih koji pljuju te naše trgovine popljuje i tebe. I naravno da je dosada već x pravih i starih forumaša ovdje polako zatvorilo vrata foruma.
Miro:
To je bilo samo "drugo mišljenje", a zašto to netko smatra provokacijom, ne znam ččč ččč ččč. Jel možda provokacija da ja to moram privatiti kao dobro ili sam lovac iz kamenog doba. I dalje tvrdoglavo ne prihvaćam taj način, a da li je uređaj dobar ili kvalitetan - vjerojatno da zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju