Lovna kinologija > Kinološke udruge i savezi
HLS vs HKS - mišljenja forumaša
Fruky:
--- Citat: Radan - 16. 02. 2011. 18:53:14 ---moje lovačko društvo je član HLS i ŽLS i negdi prije par mjeseci dobija obavjest o zabrani ustupanja terena HKS i sada kada počinju kinološke manifestacije eto problema i šta dalje prijetnje na sve strane.mi lovci koji imamo pase za lov smo ujedno i kinolozi ali ovi u vrhu šute i čekaju a mi snosimo posljedice neodržavanja IPO, utakmica ,HKS nema svoje terene ali ima međunarodno priznanje HLS ima terene a priznanje samog sebe.i šta dalje velika većina nas su i lovci i kinolozi zar opet po nama
--- Kraj citata ---
Radane da li je tvoje lovačko društvo o tome obavješteno pismenim putem. Pitam to zbog toga jer sam pitao mnoga LD da li su dobili kakvu pisanu odluku od HLS-a i nitko mi nije rekao da su dobili tako nešto, već se svi pozivaju na članak iz lovačkog vjesnika.
Radan:
dobiveno je pismeno od ŽLS.
antoniog:
I mi smo dobili pismeno gdje se prijeti lovačkim društvima koji izdaju teren HKS da če biti tuženi sudu i da če društvo biti izbačeno iz HLS ,sutra ili preksutra ču postaviti pismo na forum .
Fruky:
Radane i Antonio hvala, baš me zanima to pismo jer ga stvarno nisam vidio.
Vidim na portalu da je objavljen novi pravilnik o pasminama, broju i načinu korištenja lovačkih pasa za lov,
tu su neke male izmjene koje su i nebitne jedino je dodano da u lovu mogu prisustvovati i psi koji polože odgovarajuće ispite u HLS-u.
Po meni taj pravilnik treba mijenjati jer ovom odlukom HLS-a treba brisati HKS.
Možda nam jednog dana HKS bude izdavao uvjerenja o položenom lovačkom ispitu
Radan:
izdan je naputak od ministra o radu pasa goniča,time da imaju pravo održavati IPO Utakmice i Krvni trag HLS i HKS ali po pravilniku FCI koji je međunarodna organizacija a time i međunarodno i priznat i još je jedna izmina a to je da potvrde o položenim utakmicon ipo i krvnom tragu izdajr državna agencija koja je zadužena za to znači da će biti iste za oba saveza.to sam pročita u dobron kobi i interesantno niko se nije oglasio na taj članak a po meni je jako značajan jer i ujedno i minista uvidio problem i dao nam mogućnost dogovora.znači HLS nemože održavati sve ovo sa sadašnjim sucima jer ih FCI ne prizna,a ujedno može organizirati sa priznatim sucima,ali vidi čuda a šta sa ovim sudcima koje ne priznaje FCI.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju