Divljač > Lovačka kuhinja
LOVACKA KUHINJA...
Gabro:
Cipal bataš u štajunu, šta je otplrilike sad - extra riba!! ovo je lipi cipal priko pola palete!! Ma nađe se uvik dobre ribe od štajuna do neke cijene 50-80 kuna ali bude i bezobraznih cijena pogotovo liti. Neka nas moderatori prebace tamo u plodove mora kad balimo o ovim ribetinama ;D ;D. Malo spamamo temu, je kuhinja ali nije baš lovačka...
grom:
Kako nije lovačka, pa i lovci jedu ribu. I ona je divljač iz mora.
Domak:
Moran se složit sa Gromon, cipli bataši znaju bit puno ukusniji od lubina koji je u izrazito boćaton terenu, pa kad lipo rade ne volin ih poštedit 2p.
Evo uspomena na jedan dan kad su tukli prikovrimene ure
grom:
Extra, nedavno sam jeo brujet od jednoga velikoga punog butarge. Ma ljudi moji, okusa ribe, mora i friskine. Za prste lizat. Valja cipal svakako, na gradele je isto ko cukar. Iznenadi se covik nekad, a prodaju ih po 30 kn max. A bude i po 20 kad ulove dosta. Pa i one trupače nesretne, po 10-15 kuna komad, a budu po kilo ipo, dva. Uzmem nož za filetiranje i od repa po kosti ga skinem, ostalo bacim. Te filete bacim na gradele i pečem na koži, kad gornja strana pobijeli, kratko ih okrenem. Mazat uljem i ruzmarinom i to je to. Prva liga, a bezvezna plava ribetina.
Gabro:
Ma nema šta iz mora ne bi pojia ja san ka galeb ;D ;D!! Dobro ajde možda više ko neki tuljan ili morž ali to je to ;D ;D!!
Cipal bataš sad kad je butargan i kad krene migracija, extra riba ali mora bit više od 80 deka, šta veči to bolji!! Ono kad se lipo ispeče na gradele a meso ispod kože zlatno, masno.....prava roba zagi zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju