Divljač > Lovačka kuhinja

LOVACKA KUHINJA...

<< < (171/301) > >>

KOBI:
Gledajuci sa strane vjere ne smijes jesti ni divlje a za lov nebi trebalo biti problema.
Sve je do podneblja a bar kod mene u grupi nema tih barijera i iako smo vecina muslimani sve se jede i sve se pije osim jednog starijeg kolege koji ne jede svinjetinu al pije alkohol pa sam sebe kompromitira al ko smo mi da mu sudimo svako zna svoje.

grom:
Gledao  sam jedan video gdje turski lovci divlju svinju okreću i diraju komadom drveta, rukom nitko. A love.

grga33:
to je zato da ih munja slucajno ne opali zato koriste drvo  zagi

erwolf:
janez

sigurno da moze svaka druga paprika da se koristi,mislim da je fora da bude ljuta  da tu ljutini prenese na sir i pavlaku.....sto se sira tice bilo koji samo da bude punomasan i ne previse tvrd da bi moglo sto bolje napuniti paprike

erwolf:
janez

da ti odgovorim za kobasice posto sam se sad cuo sa glavnim mastorom. te kobasice zovu jos i kobasice od dve razlicite svinje jer su nekada po dva domacinstva udruzivala za proizvodnju kobasica pa zato sto su svinje iz dva obora imaju taj naziv. recept je za 100 kilograma mesa(bez odredjenih delova mesa-znaci meso od cele svinje)

originalni recept

2kg soli
beli luk 450 gr
400gr bibera
300gr secera

novokoponovani recept

2kg soli
450gr belog luka(300gr svezeg +150gr u prahu)
400gr bibera (200 obicnog i 200 sarenog)
300 gr secera(200 kristal secera+100gr zutog secera)
*neke kuce stavljaju i kim otprilike 1gr na kg mesa(ovi moji to ne rade)

sve drugo je otprilike standardno,meso se propusti kroz najkrupniju vodenicu i pomesa sa zacinima uz upotrebu sto manje vode....meso ostoji najmanje 24 sata na hladnom pa ponovo mesanje dok ruke ne utrnu...........creva ovcija uvoz sa novog zelanda,,dva dima ,pa na promaju ................sta ti ovo pisem kad si ti davno postao profesor za pusnicu i plodove tavana!!!

d1 z10 d1

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju