Divljač > Lovište
Inspekcijski nadzor
matija:
Pozdrav svima
Cuo sam za takve slucajeve. konkretno i kod nas je situacija slicna sa svinjama. Naime u LGO imamo godisnje plan odstrela 100 svinja a vec dvije godine ne ispunjavamo kvotu, sad se jos i inspektor najavio, morat cemo napraviti reviziju odnosno smanjiti kvotu. Jednostavno radi se o tome da svinja bude pa ih onda ne bude itd, jos uz to sve prosla nam je i cesta kroz loviste i postavljene su one zastitne ograde pa je divljim svinjama nemoguce prijeci, stalni radovi u sumi, sjeća itd, dosta tu i krivolov kumuje... Ima tu svega ali svinja nema. Vidjet cemo sta ce inspektor reci na to sve. z14
Meles:
Lovna inspektorica je bila u kontroli lova koji sam ja vodio. Bila je zadovoljna, jer je sve štimalo prije i nakon lova.Vrlo je korektna i profesionalna, objasnila mi sve nejasnoće. Mnogi lovci tek onda shvate koliko je vođenje lova ozbiljna i odgovorna stvar.
HS-2000:
Zaista,kako j lijepo kad gazda(inspektor)dođe vidi da je sve u redu,
pohvali lovnika(ili tko vodi lov).
Tada je svakako čast biti lovac,
svaka čast kolega Males i to je jako lijepo čuti. bravooo :Copy of prima:
Pozdrav
crni3006:
Bio inspektor 12-og i kod mene u drustvu,brijo nas je od 10h do 17h, sve moguce papire je trazo sto je na srecu bilo sve uredu osim nekakvih sitnica..., i na kraju je isao na teren gdje nas je pohvalio sto se tice lovno-tehnickih objekata i hrane u lovistu... d4
dick:
"Upozorenje: ova tema je neaktivna bar 120 dana.
Osim ako sigurno želite odgovoriti na ovu temu, molimo da razmotrite otvaranje nove teme."
Razmotrio sam upozorenje i odlučio da ipak neću otvarati novu temu jer je ova postojeća sasvim dobra i uvijek aktualna.
Koliko mi je poznato, lovna inspekcija dolazi obično u dva redovna nadzora: jednom u pregled kompletnog gospodarenja lovištem uz izlazak u lovište i uvid u stanje na terenu, a drugi put u nadzor provedbe samog lova.
Pokušao sam napraviti popis dokumentacije koju traži lovna inspekcija pri prvom pregledu, a odnosi se na zajedničko lovište koje u zakupu ima lovačka udruga. Molio bih ako netko ima informacije jesu li još neki dokumenti potrebni, neka slobodno navede, tako da se možemo bolje i kvalitetnije pripremiti.
POPIS DOKUMENTACIJE ZA INSPEKCIJSKI NADZOR LOVIŠTA
1. Rješenje o ustanovljenju lovišta.
2. Rješenje o registraciji lovačke udruge.
3. Statut lovačke udruge.
4. Ugovor o zakupu zajedničkog lovišta.
5. Ugovor o uređenju međusobnih odnosa sa tvrtkom "Hrvatske šume", ukoliko lovište obuhvaća i šume u vlasništvu RH.
6. Rješenje o odobrenju Lovnogospodarske osnove.
7. Ugovor sa stručnom osobom za provedbu Lovnogospodarske osnove.
8. Dokaz o stručnoj osposobljenosti osobe za provedbu Lovnogospodarske osnove.
9. Dokaze (uplatnice) o plaćenoj zakupnini lovišta.
10. Bankovno jamstvo za urednu naplatu zakupnine za lovište.
11. Polica osiguranja za štete od divljači.
12. Ugovori s lovočuvarima za obavljanje lovočuvarske službe.
13. Preslike lovočuvarskih iskaznica svih lovočuvara.
14. Evidencijski list lovočuvarske službe.
15. Dnevnici ili zapisnici o radu svakog lovočuvara.
16. Evidencijski list lovačkih pasa s kojima raspolaže udruga.
17. Dokaz da je najmanje jedan od evidentiranih pasa ima položen ispit za rad na krvnom tragu, odnosno Ugovor o suradnji s vlasnikom takvog psa (ako se u lovištu gospodari s krupnom divljači).
18. Zapisnici o utvrđivanju brojnog stanja divljači.
19. Zapisnici o unošenju i ispuštanju divljači u lovište (ako je bilo unošenja).
20. Dokazi o porijeklu divljači koja je unijeta u lovište (računi, otpremnice i sl.).
21. Dokumenti o veterinarskom pregledu unijete divljači
22. Zapisnici o štetama na divljači.
23. Godišnji plan za spriječavanje šteta od divljači.
24. Zapisnici o štetama od divljači.
25. Evidencija isplaćenih šteta od divljači.
26. Zapisnici o obavljenoj prihrani i prehrani divljači.
27. Dokazi o porijeklu hrane za prihranu i prehranu divljači (računi, otpremnice i sl. za gotovu hranu ili za materijal za vlastito proizvedenu hranu).
28. Evidencijski list lovnogospodarskih objekata (odvojeno za sitnu i krupnu divljač).
29. Evidencijski list lovnotehničkih objekata.
30. Karta lovišta s ucrtanim lovnogospodarskim i lovnotehničkim objektima te mjestima na kojima se nalaze table za označavanje granica lovišta (svi objekti na karti i u stvarnosti moraju biti označeni brojevima).
31. Godišnji plan rada lovačke udruge.
32. Godišnji plan lovova i plan odstrela divljači.
33. Pravila lova, prava i obveze lovaca, norme ponašanja, lovna etika i lovački običaji u pisanom obliku.
34. Dokaz o vrsti i broju preuzetih markica za obilježavanje krupne divljači.
35. Sva izdana Dopuštenja za lov s priloženim popisima sudionika za skupne lovove.
36. Svi Zapisnici o izvršenom lovu.
37. Sve izdane Potvrde o podrijetlu divljači i njezinih dijelova.
38. Ugovori o lovnom turizmu (ako je bilo takve djelatnosti).
39. Evidencija izdanih pozivnica i turističkih lovova.
40. Evidencija prometa divljači i dijelova divljači (ako je bilo prodaje, odnosno trgovine mesom ili dijelovima divljači).
41. Evidencija trofeja divljači.
42. Popunjena Lovnogospodarska osnova za tekuću i sve prethodne lovne godine, za sve glavne i sporedne vrste divljači koje obitavaju u lovištu (obrasci LGO-1 do LGO-11).
43. Lovna kronika.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju