Divljač > Lovište

Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?

<< < (23/26) > >>

fazan:
Što ste vi napravili kao privatni šumovlasnici ?
Mi smo u Zagrebu organizirani u više šumopsjedničkih udruga , radimo na programima od interesa za šumoposjednike i ostale korisnike Medvednice i za to dobijemo novac iz proračuna.
Prošli tjedan Hrvatske šume raspisale su natječaj za sanaciju starih  i izgradnju novih puteva koji prolaze kroz privatne šume , a koju će u većini financirana iz fonda OFKŠ-a .
Potrudite se malo dok još ima love iz paradržavnih nameta !

gperic:
Mislim da sm u Samoborskom djelu obišao neke privatne šume oko predjela Tepec i Kal.
Užas.

Miro:
Da, odlično braniš struku - i vrlo je stručno da se kod izvlačenja srušenog stabla oguli kora s još pet koja nisu predviđena za rušenje - to ja za njih dobro da ih se navikne na ekstremne uvjete uf; stručno je zakrčiti sve puteve uf; stručno je - ma što se uopće natežem - to sa strukom nema veze, a radi se o nemaru i jurnjavom za profitom, jer taj privatnik koji je kupio drvo nema ekonomske računice ako iza sebe ostavi red - bitno je odvesti što valja, a za ostalo mu se  fre. Na žalost, tu se ne može puno učiniti jer mnogo toga ovisi o moćnicima lokalnih šumarija.

lovac10:
O stručnosti nekih osoba se može raspravljati kroz akcije zvane index

šokac:
Ovo pitanje iz naslova je trenutno u Top 10 političkih pitanja u RH po
meni tu je najmanje bitno čiji su putevi i sl .  toga je uvijek bilo i biti
će i uvijek se pronašlo neko riješenje . Ovdje je riječ o malo složenijoj stvari .

Ja se osobno previše ne razumijem , zato i jesam na forumu , samo pratim i učim .

Gospodin gperić je iz struke i od njega treba učiti i upijati .Revirnik ili upravitelj ... nebitno ...
Nekoliko stručnih postova iz ove teme sam kopirao i planiram im objaviti za godinu, dvije .
Po meni se sad trenutno nemože dati objektivan sud tko je neuk i ljubomoran a tko
pristran zbog raznih privilegija .
Mislim da većina uopće nije ni svjesna šta se trenutno događa sa šumarstvom u RH .
Po meni će se pravi odgovori znati kroz godinu , dvije . Tada ćemo znati dali je bila u pravu
struka koja brani ove poteze ili "laici " koji upozoravaju da nešto ne štima .

Trenutno na jednom drugom forumu traje ozbiljna debata jednog " uvaženog" djelatnika HEP-a
protiv "ostatka svijeta ". Također pratim , upijam i kopiram ...

Iskreno , interesantna tema ...   zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju