Divljač > Lovište

Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?

<< < (8/26) > >>

markiza:
.....Turopolje i Pepi2....

......dečki stvarno pretjerujete  uf, mislim da ovo nema smisla,  step

.........za vašu informaciju oko te priče da su parkovi i šume pluća gradova te da ih sad nema, znanstveno je dokazano da šume kojima se gospodari (u kojima se vrše šumsko-uzgojni radovi i svi radovi prema Pravilniku o uređivanju šuma) proizvode znatno više kisika od šuma u kojima se ne gospodari....( nemojte sad počimati opet sa svojim forama i naglascima na "pravilno gospodari" jer se tako i gospodari u RH, činjenica!... već prije objašnjeno)
....možda to vama nije jasno, ali sam siguran da će se kolega boodez složiti smnom

TUROPOLJE:
Naravno ,    rol rol lizi

kalnik:
Kolege lovci, dajte malo meni tajnom simpatizeru šume i šumarske struke objasnite kaj su šljukarice, čemu služe, ko ih stvara i gdje. A drugo, čemu služe šumske prosjeke i kakva je njihova uloga u 1.)lovnom i 2.) drvno-tehnološkom smislu? Hvala unaprijed, zanimaju me stručni,meritorni stavovi i odgovori. Pozz svim šumarima zagi

toni(c):

Samo da se ukljucim malo u raspravicu sa pogledom iz mog kuta.

U mom kraju kad se gleda opcenito gospodarenje prostorom - Hr sume su svjetlosnim godinama ispred svih.
Oni (bar ovdje) stvarno ulazu, sade, probijaju pozarne puteve, postavljaju rampe i australske resetke, krce itd.

Privatno zemljiste nekad davno poljoprivredno toliko je zapusteno i zaraslo da je za plakat - vlasnicima se ne da ni papire sredit, a kamo li nesto drugo, privatne sume su u redu kod onih koji ih sjeku i odrzavaju za ogrjev - ostalo isto zarasteno, ostaje zemlja u vlasnistvu lokalne uprave. Hvala bogu da je nema puno - i da gro terena drze sume. Lokalni politicari bi to odavno urbanizirali, prodali i raz*ebali da je njihova.

inace ne radim u Hs, niti imam ikakve veze sa njima - samo primjecujem i dajem balans raspravi.

TUROPOLJE:
Naravno jer to je njihova dužnost i prvenstveno posao..za kojeg su dobro plačeni..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju