Divljač > Lovište

Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?

<< < (10/26) > >>

7 rem mag:
Tu gdje se posjekao hrast, a sad raste topola i ostale pionirske vrste je iz tog razloga što je prirodni pomladak nestao iz opravdanih razloga (najčešće su to šokovi u sastojini kao npr. povlačenje podzemnih voda i dr. popratni faktori da ne nabrajam). Tad se pristupilo pošumljavanju,pa popunjavanju- ne bih sad objašnjavao ove termine,a ako to nije uspjelo CILJ je stvoriti ŠUMSKO TLO gdje do izražaja dolaze vrste koje je Turopoljac nabrojao,a kad se stvore uvjeti unijet će se hrast.

TUROPOLJE:
Mislim da to ja neču doživjeti ;)

Štef:
Neki dan sam prolazio kroz Spačvansku šumu... pa što je ono dole ,  ne kužim se u šumarstvo ali je zlo koliko je šume pod kosu porušeno! paci paci paci Baš mi došlo žao kad sam to vidio - a nekad mi je bilo najljepše kad sam prošao granicu i vidim takovu šumu na samom ulazu u Hrvatsku - uvijek mi palo na pamet kakva sve divljač se kreće kroz nju.
 Ima dosta forumaša iz tog dijela Hrvatske , što vi kažete na to i gdje završavaju ti silni stoljetni kubici hrastovine?

antoniog:
U šumi u vlasništvu Hrvatskih šuma u ograđenom lovištu  se kreče gladna divljač ,a ona koja se nekreče uginula je od gladi .

Fratt:
Upravljanje spačvanskim šumama je jednom riječju,ekocid.
I da se mene pita ti koji to dozvoljavaju i rade bi gulili robiju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju