Divljač > Lovište
Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?
antoniog:
Što se tiče šuma ,Hrvatska je jedna od vodečih zemalja svijeta, koja koliko posiječe toliko posadi .
velimir:
A ja taman uspio sina nagovoriti da upiše šumarstvo i sada ako ovo pročita pljus
Štef:
--- Citat: antoniog - 02. 04. 2013. 09:20:41 ---Što se tiče šuma ,Hrvatska je jedna od vodečih zemalja svijeta, koja koliko posiječe toliko posadi .
--- Kraj citata ---
gdje si ti Antonio došao do tog podatka ?
antoniog:
To je opče poznato ,uvijek malo pa često ova informacija bude u nekim novinama ili radiju ,ali čujem i od mojih šumara iz sela ,jer mi jako puno seljana radi u Hr.Šumama.Ali najbolje bi to objasnio naš forumaš G.Perić jer je i on sam šef šumarije ,ali neznam dali posječuje ovaj forum još.Što se tiče uzgoja Hr.šuma naši stoje odlično, i nisu u novčanim gubitku ,jedino imaju problema sa naplatom trupaca .Nekada je največi problem bio u državi prodaja klada u inozemstvo ,gdje su stranci dolazili i kupovali kladu koja je prorezana i uzmali prvu klasu ,uzimala se za furnir,dok država nije stala tome na kraj .Dok je tako bilo moja seoska pilana je prodavla trupce talijanima ,a sad ta pilana izvoze finalni proizvod parketa ,a piljevinu ubacuju u Elektranu za proizvodnju struje .koja napaja nekoliko sela iz okolice .
drazenx:
Kod nas šumarija di prođe tu trava ne raste.Siječe se sve odreda ,znači divlje trešnje,mukinje itd.Uspijeli su nam i jednu hranilicu za jelensku divljač oštetit,grane se puštaju po šumski putevima pa ako mislimo tu prolazit moramo sami čistit,evo neki dan su počeli pilit sad kad divljač dobiva mlade,a to znači da će uznemiravat još barem 2 mjeseca. Tamo di se posječe hrast koji daje hranu divljači mladih hrastova više nema,tamo naraste najviše javor i lipa od kojeg divljač nema neke koristi a od njihovog pošumljavanja ni p.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju