Divljač > Lovište

Kako se gospodari sa šumama u vašim lovištima?

<< < (16/26) > >>

dabar:
U Gorskom Kotaru gospodarenje šumama dosta dobro funkcionira kako mi se čini, npr. gdje je bila sječa šumarija pripremi teren  i lovačka društva u prolječe i jesen imaju radne akcije pošumljavanja gdje se plača 1,5kn po sadnici,  svaki lovac dobije 100 sadnica jele ili smreke za posadit taj dan, lijepa cifra se tu nakupi da se pokrpaju neke rupe u udruzi. Naravno sve se to radi uz nadzor stručnih šumara, tako da se nemože baš reč da HŠ ne mare za niš!

7 rem mag:

--- Citat: dabar - 02. 04. 2013. 18:53:44 ---U Gorskom Kotaru gospodarenje šumama dosta dobro funkcionira kako mi se čini, npr. gdje je bila sječa šumarija pripremi teren  i lovačka društva u prolječe i jesen imaju radne akcije pošumljavanja gdje se plača 1,5kn po sadnici,  svaki lovac dobije 100 sadnica jele ili smreke za posadit taj dan, lijepa cifra se tu nakupi da se pokrpaju neke rupe u udruzi. Naravno sve se to radi uz nadzor stručnih šumara, tako da se nemože baš reč da HŠ ne mare za niš!

--- Kraj citata ---
U Gorskom Kotaru je drukčiji način gospodarenja - prebor, premda ima i monokultura...

Lazar:
jesam li ja to dobro razumio , neko okrene velike pare drvetom a onda trazi ludog da mu zadzaba radi  telll

dabar:
tako nekako, 90% ljudi ovde za đaba radi  d13

Jedan:
Šumari, kako stati na kraj "Mlečanima" iz mojeg lovišta koji vrše TOTALNU sječu (pri čemu su među prvima stradale divlje trešnje) i pri tome nepovratno uništavaju šumske puteve, bez imalo obzira ili želje da "malo poprave" iza sebe. Na dijelu puteva "kolotrazi" su duboki koliko i klirens velikih šumskih traktora, tako da vožnja običnim traktorom ili terenskim vozilom doslovno nije moguća.  teaa zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju