Divljač > Lovište
Lovišta u Lici
NikolaDodig:
ma sve se moze kad se oce koji je to zakon nekom nesto zabranio , ljudi su cudo, nadju nacin......... ali ja smatram da je bolje kad se zna red i vjerujte mi ne buni te se kod mene je bezvlasce te ovaj kanton te onaj svako pravi granice, svako radi ko sta hoce.... a divljaci nikad , samo u migraciji a da je zadrzimo to je nemoguce........ sta ces krivolov, mesari itd....
rubi:
ne bi se složio s tobom sve se može a kad te uhvate onda pomozite da se izvučem. sada je već problem od najave samoga lova i svih sudionika sedam dana ranije do dolaska u pojedine revire a da se prije toga mora proći granica. Imamo revire do kojih se nemože doči nego prijazom granice toga zasigurno iduče sezone neće biti, zaboravimo lov u tim revirima.
NikolaDodig:
ma kada sam rekao moze mislio sam na one koji svijesno idu da krse zakon a to je njegova volja, sto znaci da se moze ali po koju cijenu, a sto se tice neceg legalnog u smislu prelaska to nisam praktikovao u smislu nekih dogovora sa granicarima ali kazem ti uglavnom samna rubu ili u Bosanskoj teritoriji tako da nemam problema, ali dobro je znati ljude i radi lova i radi izgubljenih pasa....
rubi:
javi se Nikola pa ćemo zajedno tražiti oko granice.... i popit štogod
NikolaDodig:
Nemoj samo da me neko doceka sa puskom zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju