Divljač > Lovište
odoše lovišta
Zoran:
--- Citat: Neno - 23. 10. 2008. 10:20:57 ---
--- Citat: Zoran - 23. 10. 2008. 09:36:17 ---
--- Citat: Antezg - 23. 10. 2008. 09:26:41 ---Istina da Zagreb ima najviše lovozakupnine,ali društva lakše pregrme povećanje cijene. Svako da 500kn godišnje više i problem je riješen-tko nemože-može se i bez njega.
Nebih se složio da u pravilu društva najbolje gospodare s lovištima,čast izuzecima. Nemojte me krivo shvatiti da sam ja protiv društava,ali ruku na srce ne gospodare sva kako bi trebala.
--- Kraj citata ---
ja sam protiv drustava! iskren da budem!
jer ja nisam jos vidio normalo gospodarenje!
moje misljenje da bi se drustva lovaca trebali preimenovati u D.O.O pa da onda ima sve ljepo crno na bjelo!
a ove stvari koje se u drustvima meni se iskreno nesviđaju!
jer ja uopce nemam osjecaj da sam u nekom drustvu, imam vise osjcaj da sam u nekoj vosci, pa onda da ima onih koji nesto smiju! a ovi koji nemaju recemo bas noivca nesmiju! ravnopravnost nasm drutvima rjetko gdje da postoji!
vecinom su presjednici bivsi crveni, i onda oni pocnu diktirati ko da im je tito ostavio pelcere!
a iskren da budem ni od jednog takog presjednika nisam nikad nesto pametno cuo oko gospodarenja!
ovi neki koji nesto znaju, nesmiju da pisnu, jer slucajno da nebi se ugrozila presjednicka fotelja! itd..itd...
--- Kraj citata ---
To je jedna strana medalje, a ona druga je da XY d.o.o. da u pod zakup (naravno nema papira za to) lovište talijanima, a onda majci ošini po ševama, kosovima i svemu ostalom što ima krila i iole je jestivo. 2p
--- Kraj citata ---
toga se nebojim, pa postoji kod nas prvna drzava, koja take slucaje resava rol
a ima papire za to, jer ti mozes kao d.o.o, prodati komercjalu na godinu, dvije,ili 6. sve jedno je!
dick:
--- Citat: skyangel - 23. 10. 2008. 08:49:51 ---Koliko ja znam, LD koje gospodari lovištem u skladu sa zakonom i propisima i LGO, ima uvijek pravo prvozakupa. U slučaju da se pojavi taj netko, taj netko bi trebao biti stvarno "netko" da dobije to livšte u zakup. No možda se i varamo, daj Bože da se ne varamo...
--- Kraj citata ---
Gdje ste vi to našli da postoji pravo prvo zakupa? Zakon lovstvu kaže:
"(4) Ugovor iz stavka 1. ovoga clanka može se na zahtjev lovozakupnika produljiti najranije u predzadnjoj lovnoj godini, a najkasnije u roku od 90 dana prije isteka vremena zakupa i to jednokratno, za isto razdoblje, ako je lovozakupnik provodio mjere i radnje propisane ugovorom i ovim Zakonom, uz prethodnu suglasnost Ministarstva na podneseni zahtjev."
Odnosi se na ugovor o zakupu zajedničkog lovišta. JEDNOKRATNO!
S obzirom da je prvih deset godina zakupa za većinu lovišta isteklo i da je većina lovozakupnika pravo produljenja ugovora već iskoristila, nakon toga sva će taka lovišta licitaciju. >:(
Ako se ne promijeni Zakon.
A promijeniti će se sigurno ako RH uđe u EU i biti će onakav kakav kaže EU, a ne tamo neka RH sa četiri i nešto milijuna stanovnika >:(
Zoran:
dick d1
Zoran:
a naj jaca je stvar u svemu tome, sta su ovi u eu, sve te zakone i te stvarcice sazavakali!
i znaju kako ce na naj laksi nacin doci do onoga sta zele!
e sad je opet problem u nama, zasto nas niko o tim zakonima needucira pa da i mi znamo kako stvari stoje!
jer kad oni ulete mozemo mahati usima!
a zakon ce se taj isti donjeti ko sta je i tamo, samo sto ce se to kod nas desiti preko noci pa nece niko nista ni znati! a ovi vec sutra dan su s eu pusali da su lovozakupnici itd...
a naj bolej je ono da se mi i dalej tjesimo da tako nesto nece doci do nas rol rol rol rol rol
Neno:
Kao što mi reče tržni inspektor: "Neznanje Vas ne opravdava od odgovornosti, imate Narodne Novine pa se educirajte."
Tako je to kod nas, ako ne pratiš zakone češ da na***eš!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju