Divljač > Lovište

odoše lovišta

<< < (7/10) > >>

Antezg:
Bilo je na 10 godina,ali čovjek nije mogao to više financijski podnjeti jer troškovi u prve 3 godine koliko mu je bilo potrebno da napravi kvalitetne objekte(ne govorimo o sklepanim otvorenim čekama i sjedalicama nego o prvoklasnim zatvorenim izoliranim čekama-ipak je to Lika). Lovište je bilo skoro potpuno prazno kad ga je zakupio, a u 3 godine mu se zahvaljujuči ispravnom gospodarenju i suzbijanju krivolova značajno podigao broj srneče divljači i svinja,nažalost nije mogao to više financijski pratiti i odustao je...

Neno:
Znam i ja jednog u Lici koji odustaje od lovišta, doduše ne radi troškova jer njih pokriva več zbog nemogučnosti suzbijanja krivolova i uništavanja lovno tehničkih objekata.

fazan:
Znam i ja jednoga , Ivan mu je ime. Čovjek došao na Macelj zakupio lovište i rastjerao lovce članove društva koji su 45 godina gospodarili i brinuli se za divljač riječima "Bežte kmeti došel je grof".
Njegovo grofovanje trajalo je nepune tri godine jer nije mogao postaviti i sačuvati čeke koliko su brzo radile motorke , a da o krivolovu ne govorim.
Bez domicilnog članstva koje živi u i oko lovišta pogotovo na taj način nema budućnosti za lovozakupca.

Antezg:
Kakvo članstvo ako je čovjek lovozakupnik?! Naravno da treba održavati dobre odnose sa lokalnim lovcima,pozivat ih u lov, ne inatiti se itd.

fazan:

--- Citat: Antezg - 27. 10. 2008. 12:14:00 ---Kakvo članstvo ako je čovjek lovozakupnik?! Naravno da treba održavati dobre odnose sa lokalnim lovcima,pozivat ih u lov, ne inatiti se itd.

--- Kraj citata ---
Moja nespretno formulirana misao. uf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju