Divljač > Lovište
Quad - kako spriječiti nemir u lovištu
medo:
File u pravu si sto se tice zagadjenja ali sumarstvo je neophodno pa tako i njihovi strojevi medjutim sve ostalo je samo hobi.
Kao sto kaze Dean stvar je povrsine na koju djelujes,a tu su cross sportovi u prednosti jer povrsine nikad dosta. Za takve hobije obicno postoje tereni na kojima se vjezba sa umjetnim nasipima i preprekama. Ako toga nema neka se napravi ili neka se Quadovi voze po cestama koje su namijenjeni za voznju. U SAD je prije 2 godine lovac na guske nastradao kad ga je tip sa quadom pokupio u trski. Ovo znam iz prve ruke. Smijesno je i posljedice nisu bile opasne ali samo docarava kako i gdje se mogu voziti quadovi i sl.
Uglavnom quad za lovocuvara ili rangera je nesto najbolje u borbi protiv krivolova i narusavanja okolisa.
Hrvatska koliko god je velika ustvari je jakoooooooooo mala. ;)
Štef:
Dogovor između Fazanovog društva i drivera je vjerojatno urodio plodom i to je Ok. No, kad je teren kojim se dečki voze 20% veličine parka prirode Medvednica (možda i manje) onda je to problem jer im nemaš za dati teren za vožnju po šumi. Možda još čudnije u svemu tome je da uz sami rub te šume i polja kuda se voze quadovi postoji privatna motocross staza i po njoj se može voziti tko hoće i kad hoće. Ja vjerujem da je puno veći gušt se voziti po šumi i isprobavat terenske mogučnosti ali trebalo bi...
Ovu temu nisam otvorio da se ljutim što netko ulazi u lovište i da mi on tamo smeta, ni najmanje. Ovdje je uvijek dosta gljivara, šetaća... i ne smetaju mi ni najmanje i fučka mi se za lov ako sam ja na čeki a netko prođe pješice, to je njegovo koliko i moje (više -manje), ali nije dobro za divljać. Srne su nedavno izlegle, lanad je mala, parenje samo što nije poćelo (možda i je ali nisam primjetio još) i definitivno nije dobro da se sada njih petero (više-manje) drnda po tom dijelu lovišta gore dolje i uznemirava lovište.
PinzHunter:
Stef u pravu si.
Ja uvijek polazim od toga kako mi lovci ne trebamo bez potrebe praviti larmu u lovistu. Pa ako se to na nama mora primjenjivati, i ako se mi toga pridrzavamo (osim lova) onda je red da i drugi to postuju. Setaci,gljivari ili biciklisti koju su tihi mislim da je u potpunosti o.k. Quad ili bilo koje drugo motorno vozilo ima da se krece po kolnicima za koji su napravljeni, i koji su kostali crno iza nokta. Isti u sumi nemaju sta da traze.
Kod nas je prosle godine bili dzipijada i prosli su direktno kroz nase loviste. Vozili su "tvrdim"putem uz pratnju policije i nikom to nije smetalo jer su bili korektno najavljeni.
Hocu reci:ista prava za sve. d4
fazan:
Evo primjera kako se mi lovci znamo koji put ponašati spram ostalih korisnika šuma i livada!
File:
quad vozila nisu napravljena za kolnike nikako nego za šumske puteve i američke plaže d1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju